Sjællands Universitetshospital i Nykøbing Falster. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.
Sjællands Universitetshospital i Nykøbing Falster. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Politikerne i regionsrådet i Region Sjælland har besluttet at udvide antallet af værelser på personalehotellet ved Sjællands Universitetshospital i Nykøbing Falster.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Ifølge Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland, er overnatningsmuligheder afgørende for at tiltrække og holde på medarbejdere, der pendler.

– Samtidig håber jeg, at det kan medvirke til, at flere får øjnene op for lokalområdet og vælger permanent at flytte til, udtaler Heino Knudsen.

Regionsrådet investerer 15 millioner kroner i det nye ”Campus 2”, som personalehotellet kaldes. Personalet vil med de nye værelser få adgang til moderne faciliteter og bedre muligheder for at skabe sociale og faglige fællesskaber. Medarbejderne kan på det nuværende ”Campus” overnatte op til 30 dage ad gangen.

Det nye personalehotel skal ligne det nuværende og dermed huse cirka 20 værelser, der er indrettet som hotelværelser.

Regionsrådet besluttede med budgetaftalen for 2019 et investeringsprogram, hvor der er afsat 802 millioner kroner til renovering og modernisering af Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F.

Som et af projekterne blev der i 2020 etableret et personalehotel i en af sygehusets bygninger, som tidligere blev brugt til kontorformål og endnu tidligere til tjenesteboliger. Campus er navnet på det eksisterende personalehotel med 15 enkeltværelser og fem dobbeltværelser samt fællesarealer og køkkenfaciliteter. Her er belægningen på hverdage tæt på 100 procent.

Udvidelsen af personalehotellet forventes at ske gennem en ombygning af den eksisterende Bygning T, hvor sygehusledelsen og staben aktuelt har kontorer.

Det kæver, at der bliver fundet anden fysisk placering til sygehusledelsen og staben. En midlertidig løsning kan være leje af pavillon. Når sygehusets nye sengebygning står færdig i begyndelsen af 2028, og sengeafsnittene flyttes dertil, vil rokaden skabe ledige lokaler til en permanent placering af sygehusledelsen og staben i den eksisterende bygningsmasse.