Teglvirksomhed planter 2.300 træer i Skanderborg

Teglvirksomheden Egernsund Wienerberger planter 2.300 træer i Anebjerg Folkeskov i Skanderborg som led i biodiversitetsprogram.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Bæredygtighedschef Kristian Knorr Svane fr Egernsund Wienerberger. Foto: PR.
Bæredygtighedschef Kristian Knorr Svane fr Egernsund Wienerberger. Foto: PR.

Som en del af en bæredygtighedsstrategi har Egernsund Wienerberger sammen med sine nordiske søsterorganisationer, Wienerberger og Pipelife, i år plantet 2.300 træer i Anebjerg Folkeskov ved Skanderborg.

Den nye Anebjerg Folkeskov er blevet udvidet med 54 hektar fra 184,5 hektar til 238,5 hektar. Udvidelsen af skoven vil blive indviet den 21. september.

Det skriver teglvirksomheden i en pressemeddelelse.

– Denne træplantning er en del af vores globale biodiversitetsmålsætning, hvor vi har forpligtet os til at plante ét træ per ansat hvert år frem til 2026, hvilket samlet set vil resultere i 100.000 nye træer på verdensplan, udtaler Kristian Knorr Svane, der er bæredygtighedschef hos teglproducenten.

Læs også: Landbrugsjord mellem Beder og Mårslet forvandles til ny skov

Egernsund Wienerberger planter 2.300 træer i Anebjerg Folkeskov i Skanderborg. Foto: PR.
Egernsund Wienerberger planter 2.300 træer i Anebjerg Folkeskov i Skanderborg. Foto: PR.

– Ved at plante træer bidrager vi ikke kun til biodiversiteten og bekæmper klimaforandringer, vi skaber også værdifulde grønne områder, som vil gavne lokalsamfundene.

Træerne er blevet købt og plantet i samarbejde med Growing Trees Network.

Den danske interesseorganisation arbejder målrettet med at skabe nye folkeskove med fredskovstatus i Danmark.

– Dette projekt er blot ét af flere, som vi vil gennemføre de kommende år. I 2025 og 2026 planlægger vi at plante et tilsvarende antal træer i andre lande i regionen, formodentligt i Norge og Litauen, afslutter Kristian Knorr Svane.

Om udvidelsen af Anebjerg Folkeskov

Anebjerg Folkeskov har gennemgået en markant udvidelse i foråret, hvor skovens areal blev udvidet med 54 hektar, hvilket øgede det samlede skovareal fra 184,5 hektar til 238,5 hektar.

Denne udvidelse omfatter tre nøje planlagte delområder, der vil integrere skoven endnu tættere med det omkringliggende landskab og byområderne Skanderborg og Stilling-Gram.

Projektet er et resultat af et tæt samarbejde mellem Naturstyrelsen og Skanderborg Kommune, der har arbejdet for at sikre, at udvidelsen tilgodeser både natur, friluftsliv og miljømæssige hensyn.

Kilde: Egernsund Wienerberger.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling