Politiet har rejst tiltale mod en tidligere medarbejder i Gentofte Ejendomme. Den tidligere medarbejder har tilstået at have begået økonomisk kriminalitet mod kommunen for 1,8 millioner kroner.
Det skriver Gentofte Kommune i en pressemeddelelse.
Kommunen opdagede selv svindlen tidligere i år, hvorefter kommunen straks hjemsendte og politianmeldte medarbejderen.
Svindlen er ifølge kommunen foregået i 2024, hvor den tidligere medarbejder har udstedt 70 fiktive fakturaer til Gentofte Ejendomme fra sit eget firma. Derefter har han via sit job i kommunen godkendt og udbetalt pengene til firmaet.
Som et led i afdækningen af bedrageriets omfang har Gentofte Kommune gennemgået mere end 1.400 fakturaer, som medarbejderen har behandlet. Kommunen har ikke kunnet konstatere svindel, der går længere tilbage i tiden.
– Det er et alvorligt bedrageri, vi er blevet udsat for og meget ubehageligt, at en af vores medarbejdere har misbrugt den tillid, vedkommende havde i kommunen. Derfor har vi også gransket sagen med stor grundighed, så vi kan være sikre på, at vi har afdækket hele omfanget af svindlen, udtaler direktør for Klima, Miljø og Teknik i Gentofte Kommune Marie Louise Madsen.
Gentofte Kommune er forsikret mod denne type kriminalitet, og kommunen har desuden bedt politiet rejse et erstatningskrav mod medarbejderen som en del af straffesagen.
– Det er jo desværre sådan, at selv de skrappeste kontrolforanstaltninger næppe kan forhindre, at mennesker begår kriminalitet. Men det skal være risikofyldt at gøre det. Derfor gælder det om at have den rette balance mellem kontrol og ressourceforbrug, udtaler økonomi- og digitaliseringsdirektør Mikkel Solgaard Bojsen-Møller.
– Grundlæggende vurderer vi og vores revision, at kontrollen i Gentofte Kommune har et passende niveau, men det er klart, at en sag som denne giver anledning til at kigge på reglerne igen. Derfor har vi besluttet at styrke stikprøvekontrollen på nogle specifikke områder, hvor det kan være særlig svært at kende samtlige leverandører på et givent område.
Det er endnu uvist, hvornår retten berammer sagen.