Udbud af boliger er fortsat lavt

Selvom der sættes flere huse til salg, er der fortsat relativt få boliger på markedet mange steder i landet. Det er fortsat sælgers marked.

I starten af juni stod der 23.635 parcel- og rækkehuse til salg landet over. Det er 5,5 procent flere end for et år siden. I gennemsnit har husene været på markedet i knap seks måneder, som er den korteste udbudstid i mere end 13 år. Samtidig er priserne næsten syv procent højere end for et år siden. Det skriver Finans Danmark.

– Flere boligejere har i forårsmånederne valgt at sætte deres hus til salg end i de foregående måneder. Den tendens ser vi typisk på denne tid af året. Men i år kommer udbuddet fra et historisk lavt niveau. Derfor er der – trods en stigning i udbuddet – stadig relativt få huse til salg landet over, hvis man sammenligner med samme periode for bare to eller tre år siden. Samtidig er det mere end 13 år siden, at huse har stået så kort tid til salg, udtaler Ane Arnth Jensen, der er viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

– Renterne på realkreditlån er steget forholdsvis meget de seneste måneder. I kombination med højere bolig- og forbrugerpriser kan det skabe en vis tilbageholdenhed for boligkøberne. På den anden side er der alligevel stadig optimisme at spore hos sælgerne, der sætter priserne næsten syv procent højere end for et år siden, uddyber hun.

Flere huse til salg på Sjælland

Særligt i København by og i Østsjælland er der blevet flere valgmuligheder for huskøberne det seneste år. Her er der lidt mere end 50 procent flere huse til salg end for et år siden. Til gengæld er der færre at vælge imellem i Sydjylland, Nordjylland og på Fyn. Her er udbuddet af huse faldet med henholdsvis 3,1 procent, 5,8 procent og 6,2 procent i forhold til maj 2021.

– Der er selvfølgelig regionale forskelle på, hvordan husmarkedet har udviklet sig. På Sjælland og i Vest- og Østjylland er der blevet flere valgmuligheder, mens huskøbere i Syd- og Nordjylland og på Fyn kan opleve, at der er færre huse til salg, i kortere tid og til højere priser, siger Ane Arnth Jensen.