VIA University College udvider i Randers

VIA University College køber erhvervsskolen Tradiums gamle ejendom på Minervavej i Randers for at renovere og udvide bygningen.

For 39 millioner kroner køber VIA University College erhvervsskolen Tradiums gamle ejendom på Minervavej 57 i Randers.

Folketingets finansudvalg har sagt god for, at VIA kan købe bygningerne, der omfatter 5.500 kvadratmeter samt yderligere 1.600 kvadratmeter kælder. Bygningerne skal nu renoveres og udbygges med yderligere 1.000 kvadratmeter.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra professionshøjskolen.

– Vi glæder os til at komme videre, så vi kan tage imod endnu flere studerende i Randers og tilbyde dem et levende studiemiljø med synergi mellem uddannelserne i området, udtaler professionshøjskoledirektør Kirsten Suhr Bundgaard, VIA University College.

Baggrunden for købet er, at VIA efter sommerferien åbner en ny bygningskonstruktøruddannelse i Randers.

VIA forventer, at op imod 80 nye studerende vil blive optaget på uddannelsen hvert år, og at der vil være omkring 200 nye studerende, når uddannelsen er fuldt udrullet. Dem er der ikke plads til på den nuværende Campus Randers, hvor VIA i forvejen huser omkring 900 studerende på fire andre professionsuddannelser.

Læs også: Sløret løftet for stort kontor- og boligprojekt i Randers

– Med den nye campus får vi bedre plads til medarbejdere og studerende, og vi får mulighed for at skabe mere attraktive studiemiljøer. Randers er en vigtig uddannelsesby for VIA, og det markerer vi med den nye fremtidssikrede campus, siger Kirsten Suhr Bundgaard.

VIA University College køber bygningerne med overtagelse den 31. december 2024, men VIA har indgået en aftale om at leje en del af bygningerne før det, så det nye hold af bygningskonstruktører kan begynde deres uddannelse på stedet til august. De resterende fire uddannelser i Randers skal flytte ud til den nye campus i takt med, at ombygninger og faciliteter bliver klargjort.

Flytningen forventes afsluttet i 2028, og derfor er det ikke mange af de nuværende studerende, der vil nå at blive påvirket af det.

VIA har købt bygningerne af erhvervsskolen Tradium, der tidligere har haft EUD10-tilbud, businessuddannelser og industrioperatøruddannelsen i bygningen. Disse uddannelser er flyttet til campusser i midt- og nordbyen.

– Vi har med salget forberedt os på de kommende års faldende ungdomsårgange, der vil betyde færre elever på ungdomsuddannelserne – også i Randers. Men vi beholder bredden i vores uddannelsesudbud og har nu muligheden for at investere i endnu bedre uddannelsesmiljøer på vores øvrige campusser, siger Lars Michael Madsen, der er direktør for Tradium.

Fakta om VIAs køb af Minervavej 57 i Paderup

  • VIAs campus i Randers huser i dag fire professionsuddannelser med i alt 900 studerende; Pædagoguddannelsen, uddannelsen i psykomotorik, sygeplejerskeuddannelsen og uddannelsen som professionsbachelor i skat.
  • Fra august 2024 udbyder VIA også uddannelsen til bygningskonstruktør i Randers og her forventes op imod 200 studerende, når uddannelsen er fuldt udrullet.
  • VIA University College overtager bygningerne i Paderup den 31. december 2024. VIA lejer bygninger før det, så det nye hold af bygningskonstruktører kan begynde deres uddannelse på stedet til i august, 2024.
  • De resterende fire uddannelser i Randers skal flytte til den nye campus i takt med, at ombygninger og faciliteter bliver klargjort. Flytningen bliver først afsluttet i 2028, og derfor vil det være de færreste af de nuværende studerende, der vil nå at blive påvirket af flytningen.

Kilde: VIA University College.