AP Pension løfter sløret for kontor- og boligprojekt i Flodbyen Randers

AP Ejendomme bygger det 3.650 kvadratmeter kontor- og boligprojekt, Bryggen, i Flodbyen Randers. Sydbank bliver en af lejerne.

I slutningen af 2023 købte AP Pension den såkaldte Shell-grund i Flodbyen Randers.

Nu kan pensionskassens datterselskab AP Ejendomme i en pressemeddelelse løfte sløret for, hvordan selskabets kommende ejendom Bryggen i byudviklingsområdet kommer til at se ud.

Kontorbygningen opføres på en 1.620 kvadratmeter stor grund, hvor der, som navnet på grunden antyder, tidligere har ligget en tankstation.

Bryggen er tegnet af Arkitema og kommer til at indeholde både kontorer og boliger fordelt på i alt 3.650 kvadratmeter og otte etager.

Det bliver efter planen det første byggeri, der bliver taget spadestik til i Flodbyen.

– Vi har store forventninger til Flodbyen, som vi ser et kæmpe potentiale i, hvilket vi kun er blevet bekræftet i med aftalen med Sydbank. Flodbyen Randers er et enormt byudviklingsprojekt, udtaler administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

– Arkitema har en god indsigt og forståelse for, hvad vi vil med Bryggen, og det afspejler sig i ejendommens arkitektur, som vi er sikre på, vil bidrage positivt til området og byen generelt. Som bygherre er vi glade for nu at kunne præsentere Bryggen.

For Arkitema har det været vigtigt at skabe en bygning, der tilpasser sig områdets karakter, forklarer kreativ leder hos Arkitema, Mads Birk-Ellegren.

– Derudover har det været utroligt spændende at forme et hus lige netop til dette sted, hvor byen møder havnen. Derfor har vi skabt en bebyggelse, der tilpasser sig områdets karakter, hvor de varierende etagehøjder og afrundede hjørner falder naturligt ind i de fremtidige omgivelser, siger Mads Birk-Ellegren om Bryggen.

Første lejer er på plads

AP Pension står bag kontor- og boligprojektet Bryggen i Flodbyen Randers. Sydbank bliver blandt lejerne. Visualisering: Arkitema.
AP Pension står bag kontor- og boligprojektet Bryggen i Flodbyen Randers. Sydbank bliver blandt lejerne. Visualisering: Arkitema.

Aftalen med den første lejer er på plads, for Sydbank flytter nemlig sin Randers-filial ind i kontor- og ejendomsdomicilet, hvor banken sætter sig på to af ejendommens otte etager.

– Siden 1987 har vi boet i Kirkegade i Randers, og det har vi været glade for. Men vi synes, der skal ske noget nyt, og vi har fulgt planerne og udviklingen for Randers’ nye bydel. Planerne om et nyt og moderne bydelsområde flugter med de planer, vi har, når vi skal se på nye og moderne rammer, udtaler filialdirektør i Sydbanks Randers-afdeling Michael Lejsgaard Jensen.

Direktør i Flodbyen Randers P/S og projektchef i AP Ejendomme Jesper Kirkelund Plauborg sidder med planlægningen af Bryggen, og han forklarer, at der fortsat er mulighed for at blive blandt de første til at rykke ind i ejendommen.

– Vi begynder nu at tage snakke med virksomheder om de øvrige erhvervsarealer i Bryggen, hvor vi har planer om, at der skal være en cafe i stueplan. Vi oplever en god interesse for Bryggen og taler med flere potentielle lejere, så vi har store forhåbninger til projektet, udtaler Jesper Kirkelund Plauborg.

Aftalen for det videre arbejde med Bryggen er betinget af den videre lokalplanproces i Randers Kommune, byrådets endelige vedtagelse af lokalplanen samt relevante tilladelser. Udarbejdelsen af lokalplansforslaget forventes igangsat inden sommer 2024.

AP Ejendomme ejer 51 procent af arealudviklingsselskabet Flodbyen Randers P/S, mens Randers Kommune ejer 49 procent.

AP Ejendomme er forpligtet til at opføre ejendomme på 27 procent af byggeretterne i Flodbyen. Men det kommende kontor- og ejendomsdomicil bliver opført på en grund, som AP Ejendomme ikke er forpligtet til at bygge på.