Welcon udvider i Give. Foto: KT Erhvervsbyg.
Welcon udvider i Give. Foto: KT Erhvervsbyg.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Regeringen har varslet en femdobling af dansk vindenergi i 2030, og KT Erhvervsbyg  arbejder nu på en markant udvidelse af Welcons fabrik i Give. Welcon leverer tårne og flydende fundamenter til vindmølleindustrien.

KT Erhvervsbyg skriver i en pressemeddelelse, at kapaciteten udvides med 30.000 kvadratmeter bygninger og 11 hektar belægning, så Welcon i alt får 15 samle- og svejselinjer og kapacitet til at producere 200.000 tons stål til tårne og 40.000 tons stål til Stiesdal flydende fundamenter om året. Når byggeprojektet står færdigt vil Welcon råde over 180.000 kvadratmeter produktions- og lagerfaciliteter.

– Når vi øger kapacitet og produktionseffektivitet i denne skala, er det reelt en omstilling til fremtiden, herunder øget efterspørgsel på vindenergi skabt i kølvandet af den nødvendige grønne omstilling og situationen i Ukraine. For os er en udvidelse derfor et vigtigt tiltag, for at Welcon kan fortsætte i vindenergiens superliga, udtaler administrerende direktør for Welcon, Jens Risvig Pedersen, i meddelelsen.

Welcons haller bliver designet til Lean produktion med avanceret robotteknologi, og da proportionerne er store, skal der eksempelvis leveres flere 14-16 meter høje porte. Alene stålkonstruktionen fra Give Steel omfatter 5.180 tons.

– Med Welcons megahaller og pladelager slår vi vores rekord indenfor large scale-industribyggeri. Her er alt bare stort. De nye lager- og produktionsfaciliteter vil indeholde fire nye store pladebearbejdnings- og svejsehaller, et meget stort nyt overfladebehandlingsanlæg samt ekstra lager-, kontor- og velfærdsfaciliteter. Alt sammen til aflevering i september næste år, udtaler Per Henriksen, administrerende direktør i KT Erhvervsbyg.