A. Enggaard klar med plan for nyt hotel i Odense

I samarbejde med PKA vil A. Enggaard bygge et nyt hotel i Banebyen, som udvikles på Viva-grunden i Odense. Nu er planen for projektet klar.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I efteråret 2023 præsenterede A. Enggaard i samarbejde med C.F. Møller Architects og Henry Jensen Rådgivende Ingeniører udviklingsprojektet The Station med to forskellige forslag til et hotel- og erhvervsprojekt i Banebyen i Odense.

– Vi håber på, at vi i starten af andet halvår næste år er kommet i mål med en lokalplan, og så skal vi selvfølgelig i gang med at bygge. Alt efter, hvad omfanget ender med i lokalplanen, vil der i hvert fald gå et par år, før vi er klar til gæster, sagde projektudviklingschef i A. Enggaard, Kim Marcussen, i den forbindelse til Turistmonitor.

Nu ser det ud som om, man er ved at nå i mål med designet af hotel- og erhvervsprojektet.

I november 2023 besluttede By- og Kulturudvalget i Odense, at igangsætte en rammelokalplan for området mellem Østre Stationsvej og Rugårdsvej, og den 10. april besluttede udvalget at imødekomme en anmodning fra A. Enggaard om, at der sættes gang i arbejdet med en byggeretsgivende lokalplan.

Siden seneste politiske behandling den 8. november er der blevet byttet om på placeringen af hotellet og erhvervshuset, så hotellet placeres ud mod Østre Stationsvej, mens erhvervshuset er trukket tilbage på grunden.

Erhvervshuset opføres i 11 etager, mens hotellet bliver otte etager højt og får omkring 170 værelser. Det fremgår af projektmaterialet.

Læs også: Udviklingsplan skal styrke turismen på Fyn

“Hotel- og erhvervsbyggeriet udføres med en transparent bybase med mulighed for kig gennem bygningen. Hotellet ud mod Østre Stationsvej vej udføres med rødt tegl som det bærende materiale og med aluminiumsbeklædning i matchende tone ved udfyldninger og på den øverste etage kaldet kronen”, fremgår det af referatet fra udvalgsmødet.

“Erhvervshuset står på en base ligeledes i rød tegl. På de øvre etager monteres store rammer af aluminium udenpå bygningens glasfacade. Rammerne føres over to etager og skaber med sin dybde et varieret lys/skyggespil. Erhvervshuset vil blive udført i en tone, der matcher hotellets røde tegl”, fremgår det videre.

På grunden lå tidligere et slagteri, men den kendes alligevel bedst som Viva-grunden, fordi Steen & Strøm gennem en lang årrække havde planer om at bygge et butikscenter med navnet Viva på grunden.

Projektet blev dog aldrig realiseret, og i 2022 indgik A. Enggaard aftale med Steen & Strøm om at overtage grunden med henblik på at udvikle den nye bydel Banebyen med 1.000 boliger samt erhverv fordelt på i alt 86.000 kvadratmeter byggeri.

Den nordjyske by- og ejendomsudvikler er sammen med PKA i fuld gang med at realisere projekterne i området med udgangspunkt i en udviklingsplan, der er udarbejdet i samarbejde med Cobe, Urban Creators, Artelia og 103 Rådgivende Ingeniørselskab.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling