Almene boliger for knap 120 millioner på DLG-grunden i Nykøbing Falster er godkendt

Entreprenørvirksomheden Ommen skal stå for byggeriet af 64 almene boliger på DLG-grunden i Nykøbing Falster for Lejerbo Guldborgsund.

Politikerne i byrådet i Guldborgsund Kommune har godkendt økonomien i et projekt med 64 almene boliger på DLG-grunden i Nykøbing Falster.

Tidligere har kommunen oplyst, at Boligselskabet Vendersbo stod klar til at bygge de kommende boliger, men aktuelt er det boligselskabet Lejerbo Guldborgsund, der har sendt en anmodning om at få godkendt det såkaldte skema B.

Lejerbo Guldborgsund har således indgået betinget købsaftale med anpartsselskabet Dansk Arealudvikling om køb af grunden, hvor de almene boliger skal bygges.

Projektet har været udbudt i totalentreprise, og Lejerbo har indgået totalentreprisekontrakt med entreprenørvirksomheden Ommen.

De 64 almene familieboliger får to-tre værelser og opføres i fire punkthuse med 16 boliger i hver med en gennemsnitlig boligstørrelse på 78 kvadratmeter.

I alt skal der bygges 128 boliger fordelt på otte punkthuse på DLG-grunden i Nykøbing Falster. Illustration fra lokalplanen.
I alt skal der bygges 128 boliger fordelt på otte punkthuse på DLG-grunden i Nykøbing Falster. Illustration fra lokalplanen.

I hvert punkthus etableres elevator, adgangstrapper, teknikrum, fællesarealer samt altaner til boligerne.

Det samlede boligareal udgør 5.020 kvadratmeter, og projektet løber i alt op i 118,7 millioner kroner.

Heraf udgør entrepriseudgifterne godt 83 millioner kroner og grundudgifterne 15,5 millioner kroner, mens der derudover er omkostninger for 18,4 millioner kroner og gebyrer for 1,7 millioner kroner.

Byggeriet sættes efter planen i gang i november 2024, og hvis alt går efter planen er de kommende boliger klar til indflytning den 1. juni 2026.

Den gennemsnitlige husleje kommer til at ligge på 1.119 kroner per kvadratmeter årligt eksklusive forbrugsafgifter. Det svarer til en månedlig husleje på cirka 7.274 kroner for en bolig på 78 kvadratmeter. Beboerindskud udgør i gennemsnit 37.000 kroner per bolig.

Foruden de almene boliger opføres 64 private lejeboliger i fire andre punkthuse i området, som dermed i alt kommer til at rumme 128 boliger. Bag de private boliger står Dansk Arealudvikling.