BG Byggros vil skabe fremtidens løsninger til bygge- og anlægsbranchen

Nyt "innovations lab" skal gøre det muligt for BG Byggros at skabe fremtidens løsninger til bygge- og anlægsbranchen. Markedschef Søren Storm peger på know-how, forskning og data kombineret med brede partnerskaber som de afgørende komponenter til at løse fremtidens kritiske problemstillinger.

Med etableringen af et såkaldt innovations lab har bygge- og anlægsspecialisen BG Byggros taget en aktiv beslutning om at investere i know-how, forskning og data.

Det er komponenter, der af BG Byggros markedschef Søren Storm defineres som afgørende i udviklingen af nye produkter og kædeløsninger, der kan imødekomme de eksisterende og kommende kritiske problemstillinger, branchen ser ind i. Det skriver bygge- og anlægsleverandøren i en pressemeddelelse.

– Vi har skabt et unikt setup med rammerne til at udvikle og teste komplette kædeløsninger, som vi trykprøver ned til mindste detalje for at fjerne enhver form for usikkerhed. Samtidig indgår vi i tætte relationer med eksterne partnere, som løfter vores arbejde med analyser og databearbejdning, udtaler Søren Storm i meddelelsen.

Laboratoriet vil give BG Byggros mulighed for at kvalitetssikre driften af alt fra regnvandshåndtering og vækstmedier til grønne tage og jordkompositioner.

BG Byggros innovations lab er ikke tænkt som et lukket rum. Tværtimod skal det være en vidensplatform, hvor samarbejder med videnstunge aktører som universiteter, institutter og forskningscentre skal dyrkes. En af disse samarbejdspartnere er VIA University College Horsens.

– Som universitet bedriver vi praksisnær forskning, og det passer som fod i hose med BG Byggros tilgang, siger Theis Raaschou Andersen, forskningschef hos VIA University College i Horsens.

Han forklarer, at to af universitetets forskere i øjeblikket gør brug af BG Byggros innovations lab i forbindelse med et forskningsprojekt i rensning af overfladevand, herunder analyser af de mikrobiologiske miljøers adfærdsmønstre.

– Hverken vi eller BG Byggros arbejder med hyldevarer. Det er mikrobiologi og levende organismer, som reagerer forskelligt alt afhængigt af miljø og påvirkning, og for at kunne godtgøre vores løsningers funktionalitet, er vi nødt til at teste dem i så stor skala som muligt. Det kan vi her, siger Theis Raaschou Andersen.

Til foråret kommer en grøn facadevæg til at pryde omgivelserne ved Redmolen i Nordhavn. En prototype ved hovedkontoret i Odense gør det muligt for BG Byggros at følge plantevæksten og behovet for vedligeholdelse. Foto: PR.
Til foråret kommer en grøn facadevæg til at pryde omgivelserne ved Redmolen i Nordhavn. En prototype ved hovedkontoret i Odense gør det muligt for BG Byggros at følge plantevæksten og behovet for vedligeholdelse. Foto: PR.

De store skalaer er afgørende

Markedschef Søren Storm forklarer, at de hos BG Byggros arbejder i et felt med høj kompleksitet. Det kræver en holistisk tilgang, hvor alle aspekter af en løsning inkluderes, og hvor test gentages, indtil enhver usikkerhed er elimineret.

– Jo mere vi tester og analyserer, jo større sikkerhed får vi i vores data og vores løsningers funktionalitet. Det handler i bund og grund om at skabe klassificeret viden, og her er vores eksterne partnere uundværlige, siger Søren Storm.

Han fortæller, at BG Byggros ikke har som ambition at holde deres viden skjult fra omverdenen.

– I og med at vi samarbejder med offentlige institutioner, siger vi automatisk ja til at dele ud af vores erfaringer. Og det gør vi hellere end gerne, da vi har et ønske om, at vores branche rykker sig fra at arbejde ud fra erfaringer til at dyrke data, forskning og brede samarbejder som afsæt for fremtidens løsninger.