Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen. Foto: Ricky John Molloy.
Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen. Foto: Ricky John Molloy.

Mens flere brancher enten frivilligt eller ufrivilligt lukker ned, kan man i bygge- og anlægsbranchen indtil videre fortsætte arbejdet. For at undgå yderligere spredning af coronavirus, har Danske Byggecentre og Dansk Byggeri lavet en praktisk vejledning til, hvordan forebyggende foranstaltninger med fordel kan implementeres i den proces, der omhandler levering af materialer til byggepladserne.

– Mange aktiviteter i branchen foregår udendørs, og samtidig er der god mulighed for at efterleve myndighedernes anbefalinger om afstand og skærpet hygiejne. Vi råder i vejledningen til, at man sørger for god håndhygiejne blandt chaufførerne og generelt holder afstand. Vi råder også til, at følgesedler og anden dokumentation, som følger med produkterne, håndteres digitalt, hvis det er muligt, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

Han understreger vigtigheden af, at man fra politisk side ikke stopper den del af erhvervslivet som fortsat kan arbejde og producere. Hele værdikæden på byggeriets område beskæftiger mange mennesker og står for en stor del af den samlede danske økonomi.

– Bygge- og anlægsbranchen spiller en afgørende rolle i dansk økonomi, men vi er helt afhængige af, at virksomhederne kan få leveret de varer, der skal til for at forretningen kan holdes kørende. Uden varer vil produktionen gå i stå, siger Michael H. Nielsen og understreger, at byggeriet ikke er lukket ned.

Danske Byggecentre og Dansk Byggeri modtager gerne råd og erfaringer fra alle medlemmer og interessemedlemmer for løbende at kunne opdatere oplysningerne, så vejledningen kan opdateres bedst muligt. Vejledningen kan findes på Dansk Byggeris hjemmeside under Coronavirus spørgsmål og svar.