Byggeri af ny skole i Ørestad skrider frem

Byggeri af en ny skole og en svømmehal på på Hannemanns Allé i Ørestad er nået så langt, at der afholdes rejsegilde den 3. maj. Skolen får plads til 1.200 elever.

Københavns Kommune har afsat godt 570 millioner kroner til byggeriet af en ny skole på Hannemanns Allé i Ørestad. Skolen vil rumme fire skolespor med i alt 1.200 elever samt idrætshal og en offentlig svømmehal. Svømmehallen er der afsat 200 millioner kroner til, så den samlede pris for projektet lyder på godt 770 millioner kroner.

Den 3. maj afholdes der rejsegilde på det 17.500 kvadratmeter store byggeprojekt i den unge bydel på Amager, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Både børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) og kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) lægger vejen forbi rejsegildet, skriver kommunen.

– Det helt særlige ved den nye skole på Hannemanns Allé er, at udskolingen er indrettet til en mere projektorienteret undervisningsform. De ældste elever har ikke klassiske klasselokaler, men lokalerne er i stedet indrettet med steder til samling og oplæg, værkstedsfaciliteter samt plads til fordybelse.  Derudover vil der være plads til et særligt ungemiljø med et ungeværk. Den færdige skole glæder jeg mig meget til at se med egne øjne, fortæller børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager.

LÆS OGSÅ: BOFÆLLESSKAB I ØRESTAD SYD MELDER UDSOLGT

Københavns Kommune bygger en ny skole på Hannemanns Allé i Ørestad. BAM Danmark er totalentreprenør og opfører skoleprojektet i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll.
Københavns Kommune bygger en ny skole på Hannemanns Allé i Ørestad. BAM Danmark er totalentreprenør og opfører skoleprojektet i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll.

Ørestaden er en bydel under udvikling og flere og flere børn får behov for en ny skole. I 2030 forventes det, at børnetallet er fordoblet siden 2020.

Politikerne har besluttet, at skolen på Hannemanns Allé skal indgå i et fælles skoledistrikt med Kalvebod Fælled Skole, Ørestad Skole og en kommende skole på Vejlands Allé, skriver Københavns Kommune.

– Med skolen får vi en ny idrætshal og svømmehal – begge dele tiltrængt i en by, hvor presset på idrætsfaciliteterne er stort. Alle skal have adgang til et aktivt fritidsliv, og derfor er det essentielt, at vi får bygget flere og bedre faciliteter, der kan understøtte det, at skoler er samlingspunkt for lokalområdet og dermed aktive foreningsfællesskaber, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard.

LÆS OGSÅ: HENNING LARSEN BAG NY KIRKE I TRÆ I ØRESTAD

Selvom man forventer, at børnetallet stiger markant i Ørestaden, er det svært at forudsige hvor, og hvornår de kommende børn starter i skole, og derfor risikerer man en ulige fordeling af eleverne på områdets skoler. Et fælles skoledistrikt kan medføre en mere ligelig fordeling af eleverne.

De nye bygninger står efter planen klar til åbning i 2024. Skolen er allerede opstartet i midlertidige pavilloner i 2020.

BAM Danmark er totalentreprenør og opfører skoleprojektet i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll. Byggeriet får en certificeres til DGNB Guld.