Administrerende direktør hos Bygma, Klaus Hadsbjerg. Foto: PR.
Administrerende direktør hos Bygma, Klaus Hadsbjerg. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Bygma kan i dag præsentere årsresultatet for 2022. Nettoomsætning steg til 8,3 milliarder kroner, hvilket er 389 millioner kroner mere end sidste år. Administrerende direktør hos Bygma, Klaus Hadsbjerg, kalder i en pressemeddelelse året for tilfredsstillende, særligt da det er opnået på trods af det seneste års udfordringer med prisstigninger og forsyningsvanskeligheder.

Han peger på, at de 1.700 medarbejdere hos den professionelle leverandør af byggematerialer i Danmark fortjener anerkendelse for deres indsats.

– Efter en lang periode med forskellige former for udfordringer, ville man ikke fortænke nogen i at miste gejsten. Men hos Bygma er vi bare rykket tættere sammen og har løftet i flok, og det er et udtryk for den fantastiske kultur, vi har opbygget over så mange årtier, udtaler Klaus Hadsbjerg.

Med mere end 100 forretningsenheder i Norden, heraf en stor andel på det danske marked, er Bygma Gruppen den største danskejede leverandør til byggeriet med aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer.

Det tilfredsstillende regnskab for 2022 understøtter Bygmas ekspansive strategi, hvilket blandet andet skal komme til udtryk i form af en række nye Bygma-forretninger i de forskellige regioner. De første spadestik er allerede taget, fremhæver Bygma.

I slutningen af marts kunne Bygma slå dørene op til et nyt trælast- og logistikcenter på Amager i København, der fordelt over 10.000 kvadratmeter rummer lagerhaller, butik og distributionscenter. Og flere åbninger venter i blandt andet Svendborg og Thisted, hvor nye centre indvies med DGNB Guld-certificeringer som kronen på værket.

– De nye centre er et udtryk for, at vi ønsker at køre videre med et højt aktivitetsniveau, og at vi har fokus på at styrke vores tilstedeværelse lokalt i de forskellige regioner og skabe nye arbejdspladser. Derudover er certificeringerne med DGNB Guld et signal om, at vi tager vores ansvar med at fremme den grønne og bæredygtige omstilling alvorligt, siger Klaus Hadsbjerg.

Bygma Gruppen beskæftiger cirka 2.700 ansatte fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden. Koncernen er den største danskejede leverandør til byggeriet med aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer.

Bygma Gruppen havde i 2022 en nettoomsætning på 11,6 milliarder kroner. Årets resultat før skat landede i Bygma Gruppen på 818 millioner kroner, og selskabets egenkapital udgjorde ved årets afslutning godt 4,7 milliarder kroner, og soliditeten var på 72,8 procent.

Bygma Gruppen er blandt de 100 virksomheder, der betaler mest i selskabsskat i Danmark.

Af de “åbne skattelister” fremgår det, at landets selskaber i 2021 betalte et historisk højt beløb på over 100 milliarder kroner i selskabsskat i 2021, hvilket udgør en 50 procent forhøjelse i forhold til sidste år. Heraf tegnede Bygma Gruppen sig for mere end 185 millioner kroner.