Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen.
Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen. Foto: Ricky John Molloy.

I Frederikssund gør kommunen mange ting for at sikre, at de lokale virksomheder har gode rammer og vilkår. For eksempel har kommunen forbedret åbningstiderne på sine genbrugspladser, så virksomhederne har lettere ved at komme af med deres affald. Og kommunen opkræver ikke den særlige afgift på virksomhedernes bygninger, den såkaldte dækningsafgift, som mange andre nordsjællandske kommuner opkræver. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

– Der er ingen tvivl om, at erhvervsvenligheden bliver prioriteret højt i Frederikssund. Frederikssund er den kommune i Nordsjælland og resten af hovedstadsområdet, der klarer sig bedst i Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed. De mange erhvervsvenlige tiltag er noget, de lokale virksomheder sætter stor pris på. Det har fx stor betydning for håndværkernes hverdag, at genbrugspladsen har åbent, når virksomhederne arbejder, så det er nemt at komme af med byggeaffaldet. Så det er rigtig godt, at kommunen lytter til virksomhedernes forespørgsler og handler på dem, udtaler formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen, i pressemeddelelsen.

Borgmester i Frederikssund Kommune John Schmidt Andersen (S) er glad for, at kommunen og Dansk Byggeri Nordsjælland kan mødes og tale om, hvad der er vigtigt for at sikre gode vilkår for de lokale virksomheder.

– Vores dialogmøder gør os bevidste om, hvor vi som kommune gør det godt, og hvor vi konkret kan sætte ind for at blive endnu mere erhvervsvenlige. Jeg synes, at vi har en rigtig god dialog med de lokale virksomheder, og vi lytter gerne til deres gode råd om, hvad vi kan gøre bedre, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Behov for hurtigere behandling af byggesager

Under dialogmødet opfordrede de lokale virksomheder kommunen til at forbedre sagsbehandlingstiden på byggesager, der er steget i forhold til sidste år.

– Vi har noteret, at kommunen har prioriteret at gøre noget ved sagsbehandlingen af byggesager med flere penge til området i næste års budget. Og det er rigtigt godt, for lige nu venter både borgere og virksomheder for længe på at kunne tage det første spadestik, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen.