PN Tømrer & Byggefirma skal bygge ny daginstitution med både børnehave og vuggestue i Dronningborg. Illustration: Randers Kommune.
PN Tømrer & Byggefirma skal bygge ny daginstitution med både børnehave og vuggestue i Dronningborg. Illustration: Randers Kommune.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Vinderen af totalentreprisekonkurrencen på en ny daginstitution i Dronningborg er nu valgt af Randers Kommune. Det bliver PN Tømrer & Byggefirma, der skal bygge institutionen til 150 vuggestue- og børnehavebørn. PN Tømrer og Byggefirma blev udvalgt blandt tre tilbudsgivere.

Institutionen bliver bygget med fokus på bæredygtighed og en pædagogik som tager afsæt i udeliv, bevægelse og bæredygtighed, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Institutionen bliver opført med fire grupperum til vuggestuebørn og fire grupperum til børnehavebørn, men fleksibelt indrettet, så fordelingen af pladser kan ændres efter behov.

– Vi fik tre spændende projekter som svar på vores udbud på en ny daginstitution. Men særligt projektet fra PN Tømrer og Byggefirma var meget gennemarbejdet i forhold til både pædagogik, indretning/planlægning og ikke mindst fokus på bæredygtighed. Og dermed passer dette projekt rigtig godt til kommunens profil og det, vi gerne vil skabe med det nye byggeri i Dronningborg, siger Lars Lynghøj, dagtilbudschef i Randers Kommune.

PN Tømrer og Byggefirma arbejder i projektet sammen med den rådgivende ingeniør Vognsen. Den nye daginstitution skal DGNB-certificeres.

Det nye dagtilbud i Dronningborg forventes at stå klar til indflytning inden udgangen af 2024. Den samlede økonomi for institutionen er på cirka 36,6 millioner kroner.

– Jeg forventer at vi med dette projekt skaber en moderne og dynamisk daginstitution, der opfylder behovene for både vuggestue- og børnehavebørnene i Dronningborg. Det bliver en daginstitution med stort fokus på udeliv og samtidig bidrager til at øge vores kapacitet i Dagtilbud Nordøst. Og det er vigtigt også set i lyset af, at flere og flere flytter til Randers Kommune, siger Lars Lynghøj.