DEAS renoverer og udvikler løbende erhvervsejendomme i hele Danmark, og dermed efterlades inventar, der ikke længere skal bruges eller passer ind i den nye indretning. Det gælder blandt andet store partier fuldt funktionelle kontor- og butikslamper.
Men nu bliver de gamle lamper indsamlet for at blive genbrugt og opgraderet i nye designs i upcycling-samarbejde mellem lampeproducenten Fischer Lighting og DEAS.
Det skriver ejendomsforvalteren og -rådgiveren i en pressemeddelelse.
– Det, som gør samarbejdet unikt, er potentialet til at upcycle lamper i en volumen, som også gør det interessant til de helt store ejendomsprojekter, vi arbejder med, udtaler Anne-Marie Adolph Larsen, Director, Commercial, Space Planning & Refurbishment, DEAS.
Fischer Lighting har allerede modtaget flere end 2.000 lamper fra DEAS, og samarbejdet har har resulteret i en helt ny og innovativ lampemodel Apollon. Modellen er udviklet med henblik på at passe æstetisk og funktionelt ind i den indretning, der typisk præger moderne kontorer i dag, fremgår det af meddelelsen.
Læs også: Pensionskasse upcycler sit domicil
– Der er et stort uudnyttet potentiale i at genbruge de ting, som vi allerede har produceret en gang. Med projektet her viser vi, hvordan man med relativ få indgreb kan forvandle affald til et nyt smukt produkt, som sparer kloden for et stort ressourceforbrug, siger Lars Elmvang, Partner & Business Development Director, Fischer Lighting.
Apollon-lampen er en opgradering og re-design af gamle armaturer fra de typiske og velkendte systemlofter, som i mange år har været fast inventar på kontorer over hele landet.
Ifølge DEAS er en af de store trends på kontorindretninger i dag blotlagte rå betonlofter, og derfor er lampemodellen udviklet som en pendel, der blandt andet er beklædt med særlige akustikpaneler, der skal forbedre akustikken i de nye mere råt indrettede kontorlokaler.