ATP Ejendomme upcycler sit domicil

I samarbejde med Sweco har ATP Ejendomme indrettet sit nye domicil på Hammerichsgade med fokus på genanvendelse og samarbejde.

Totalrenoveringen af ATP Ejendommes nye hovedkontor på Hammerichsgade 14 har stået på det seneste år. Ifølge pensionsselskabet har formålet været at omdanne lejemålet på 2. sal til en moderne arbejdsplads. Materialer og interiør er i stor stil er genanvendt fra andre lejemål, lyder det i en pressemeddelelse fra ATP Ejendomme.

– Til opgaven allierede vi os med Sweco, som deler vores visioner for at indrette arbejdspladser, så de matcher til en fremtid, som stiller høje krav til samarbejde og videndeling, fortæller Martin Vang Hansen, administrerende direktør i ATP Ejendomme.

For Sweco har formålet med omdannelsen af Kammeradvokatens tidligere kontor på Hammerichsgade været at udtrykke ATP Ejendommes DNA i indretningen.

– Den nye indretning understøtter en aktivitetsbaseret arbejdsplads, så der ikke kun er arbejdspladser, men også samarbejdspladser. Indretningen skal understøtte “det tilfældige møde”, hvor man udveksler faglig viden så vel som personlig viden og opnår større kendskab til hinanden, forklarer Mette Gravergaard, arkitekt og Head of Spaceplanning i Sweco.

Den fysiske indretning skal sikre en mere hybrid arbejdsplads, hvor medarbejdere, som befinder sig på forskellige lokationer (for eksempel hjemmefra), lettere kan arbejde sammen på opgaver.

Kontoret er delt op i blandt andet hjemmezoner og  samarbejdszoner. Der er desuden bevidst kun indsat ét køkken, så alle medarbejdere mødes i løbet af arbejdsdagen ét sted på etagen.

– Udover at udtrykke ATP Ejendommes DNA i indretningen, har ambitionen været at finde ind til bygningens sjæl. Derfor har vi sandblæst hele etagen, så de rå elementer som for eksempel søjlerne og loftet træder tydeligt frem. Med genanvendelse af gulv, inventar og møbler fra ATP Ejendommes tidligere domicil og andre lejemål har vi både taget et ressourcehensyn og lidt af historien med, siger Mette Gravergaard fra Sweco.

ATP Ejendomme har budt deres cirka 120 medarbejdere velkommen på den 2.500 kvadratmeter store hybride arbejdsplads på Hammerichsgade i København fra starten af juni 2023.

Genanvendelse og upcycling

I transformationen af kontoret er der gjort en stor indsats for at genanvende og upcycle elementer fra andre af ATP Ejendommes lejemål. Herunder er et par eksempler:

Fra gulvplanker på Vibenshus til interiør: Massive Dinesen gulvplanker fra ATP Ejendommes ejendom ved Vibenshus Runddel, hvor ejendommen 21Ø skyder op af jorden. Plankerne er renset, repareret og slebet, og har fået nyt liv som specialdesignet inventar i form af blandt andet højborde, bænke, samtalebåse, inventar i receptionsarealet og borde i mødecentret på det nye kontor.

Fra træstave på Christiansbro til gulv i mødecenter: 400 kvadratmeter massive Hørning-parketstave fra Christiansbro på Christianshavn, er genanvendt som gulv i mødecentret i det nye kontor.

Møbler fra Langelinie i nye rammer: Møbler og inventar fra en ejendom på Langelinie Allé og fra ATP Ejendommes tidligere domicil i Møntergården genanvendes direkte. Dermed gives sofaer, arbejdsborde, planter, lamper og stole af god kvalitet, nyt liv i de nye rammer.

Upcyclet vægbeklædning: Til vægbeklædningen på det nye kontor er der brugt gamle korkpropper blandet med kalk. Det giver et godt udtryk og fungerer ikke mindst effektivt akustisk. Endelig er der brugt kalkpuds i stedet for maling i det meste af det nye kontor.

Hempcrete som erstatning for gasbeton: Hvor det har været muligt, er der anvendt der blokke af hempcrete af industriel hamp til forsatsvægge og rørkasser. Det erstatter blandt andet gasbeton og produceres uden brug af nogen form for kemi.

Kilde: ATP Ejendomme.