Denne butikskæde skaber liv i bymidten

Nordjyske byer strækker sig langt for at få en Normal-butik ind i bymidten. Kæden trækker nemlig kunder til og skaber både liv og omsætning.

Butikskæden Normal, der har Anders Holch Povlsen som hovedaktionær, har gennem de seneste år haft vokseværk.

Kæden har aktuelt 740 butikker fordelt på otte lande, og alene i Danmark er der nu 145 Normal-butikker.

Snart kommer turen til Østerbrogade midt i Løgstør. Og det er ikke nogen tilfældighed, skriver Nordjyske.

Ifølge avisen har anpartsselskabet Løgstør Handler gennem et halvt år haft drøftelser med Normal omkring muligheden for at etablere sig i byen.

Selskabets formand, Torben Frederiksen fortæller til Nordjyske, at man tog kontakt til Normal, fordi kæden trækker folk ind i bymidterne.

– Vi har tal, der siger, at en Normal i byen kan løfte omsætning i øvrige butikker i byen med 10-15 procent, siger Torben Frederiksen til Nordjyske.

Han påpeger, at Normal kan trække et nyt segment i form af unge familier og unge mennesker til midtbyen.

For at finde lokaler på 400 kvadratmeter til butikskæden er skobutikken Zjoos gået med til at flytte i nye lokaler, så der bliver plads til Normal i midtbyen.

Normal åbnede sin første danske butik i april 2013, og har nu butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Frankrig, Finland, Portugal og Spanien. Og der er flere på vej.

Udvalget i butikkerne omfatter mere end 4.000 varenumre, og der er altid et stort fast sortiment af varer. Derudover suppleres der løbende med nye produkter. Blandt varerne finder man alt fra hårpleje, hudpleje, husholdningsartikler, makeup til konfekture og drikkevarer.