Familieejet udvikler vil bygge 52 boliger i Borup

Familieejet ejendomsselskab står bag projekt med 52 boliger på Kimmerslevvej i Borup i samarbejde med Arkitektfirmaet Form Danmark.

Nyt boligområde ved Kimmerslev Sø i Borup er på vej. Foto: Køge Kommune.
Nyt boligområde ved Kimmerslev Sø i Borup er på vej. Foto: Køge Kommune.

Nye boliger ved Kimmerslevvej i Borup er nu et skridt tættere på at blive en realitet.

Lokalplanprocessen har været lidt bøvlet, men nu har byrådet i Køge Kommune besluttet et sende et lokalplanforslag for boligprojektet i otte ugers offentlig høring.

– Det er et skønt sted med en god kombination af både natur- og landsbyliv, udtaler kommunens borgmester Marie Stærke (S) i en pressemeddelelse.

Visualisering: Form Danmark.
Visualisering: Form Danmark.

– Jeg er spændt på at få input til, hvordan vi kan gøre området ved Kimmerslevvej så attraktivt som muligt for de kommende beboere.

Lokalplanforslaget omfatter et 11.740 kvadratmeter stort areal ved Kimmerslev Sø i Borup. Arkitektfirmaet Form Danmark har udarbejdet skitser til projektet.

Den kommende lokalplan skal give mulighed for, at der kan bygges boliger i op til to etager og med en bebyggelsesprocent på 40.

Visualisering: Form Danmark.
Visualisering: Form Danmark.

Desuden giver den mulighed for, at der kan bygges et 170 kvadratmeter stort fælleshus i en enkelt etage.

De i alt 52 boliger bliver hver især mellem 68 og 100 kvadratmeter store. Planen er, at der skal bygges både lejligheder og ungdomsboliger.

Lokalplanen fastsætter blandt andet, at facader skal fremstå i tegl, teglskaller eller træ. Tage skal udføres som flade tage, symmetriske sadeltage, eller med ensidet taghældning.

Den private ejer af Kimmerslevvej 7 har indgået aftale om salg af ejendommen. Køberen er det familieejede ejendomsselskab Rudbæk Invest med base i Kværkeby mellem Ringsted og Borup.

Visualisering: Form Danmark.
Visualisering: Form Danmark.

Ejendomsselskabet med Peter Bernt Rudbæk som direktør administrerer 50 lejeboliger fordelt på mindre ejendomme i fortrinsvis Borup og Næstved.

Selskabet ejer desuden et par dobbelthuse med i alt fire lejemål på Kimmerslevvej 4.

Borup har knap 4.850 indbyggere, og den sjællandske stationsby er nok mest kendt for opførelsen af den besynderlige Orthon-bevægelses underjordiske dommedagsbunker på en mark tæt på byen i 1967.