Fodboldklub køber ejendom af bank

Fodboldkklubben har for godt 10 millioner kroner købt en ejendom af en bank med henblik på at erstatte den med boligbyggeri.

Ifølge Midtjyllands Avis har fodboldklubben Silkeborg IF købt ejendommen Tværgade 7 i Silkeborg af Arbejdernes Landsbank med overtagelse den 1. februar 2024. Af tinglysningen fremgår det, at ejendommen skifter hænder for 10,25 millioner kroner.

Direktør i Silkeborg IF, Kent Madsen, fortæller til Midtjyllands Avis, at banken flytter ud af lokalerne i løbet af januar. Fodboldklubben arbejder nu med et projektforslag med henblik på at finde ud af, hvad der så skal ske med ejendommen.

Tanken er, at ejendommen skal rives ned og erstattes af et nybyggeri med en eller flere butikker i stueetagen, mens der som udgangspunkt skal bygges boliger på etagerne derover.

Fodboldklubben Silkeborg IF køber ejendommen Tværgade 7 af Arbejdernes Landsbank. Foto: Google.
Fodboldklubben Silkeborg IF køber ejendommen Tværgade 7 af Arbejdernes Landsbank. Foto: Google.

– Her bygger vi kun til erhvervsformål i tilfælde af, at vi på forhånd har aftale med en bruger. Ellers bliver det boliger, siger Kent Madsen til Midtjyllands Avis.

Ifølge avisen flytter Arbejdernes Landsbank til Papirfabrikken. Silkeborg IF ejer også det 28.000 kvm store ejendomskompleks, der ligger midt i Silkeborg ved Gudenåen og Silkeborg Langsø.

Papirfabrikken rummer biograf, hotel, teaterhus, restauranter, caféer og en lang række virksomheder.

Papirfabrikken Hotel Radisson Blu, som Silkeborg IF Invest også ejer, ligger ligeledes i området.