Amir Hajder, der er indehaver af enkeltmandsvirksomheden BH Udlejning, vil udnytte tagetagen på denne ejendom på Skolegade i Struer. Visualisering: Hvam Arkitekter & Ingeniører.
Amir Hajder, der er indehaver af enkeltmandsvirksomheden BH Udlejning, vil udnytte tagetagen på denne ejendom på Skolegade i Struer. Visualisering: Hvam Arkitekter & Ingeniører.

For blot 975.000 kroner købte Amir Hajder i februar 2021 ejendommen Skolegade 6A i Struer. Ejendommen rummer tre lejligheder fordelt på tre etager. Derudover er der en uudnyttet tagetage.

Amir Hajder, der er indehaver af enkeltmandsvirksomheden BH Udlejning, søgte efter sit køb af ejendommen om tilladelse til at etablere en bolig i tagetagen i samarbejde med Hvam Arkitekter & Ingeniører.

Forvaltningen i Struer Kommune sagde nej, men den 21. juni 2022 var politikerne i Teknik-, miljø- og klimaudvalget samlet ekstraordinært for at tage stilling til sagen, og her havde tonen fået en anden lyd. Dispensationen blev til bygherrens store glæde tildelt.

– Jeg er glad, meget glad, må jeg indrømme, siger Amir Hajder til Dagbladet Holstebro-Struer, da avisen overbringer ham nyheden.

– Jeg har glædet mig til at få en afslutning på det her og kunne komme videre med projektet, siger han til Dagbladet Holstebro-Struer og fortæller, at han forventer, at ombygningen vil tage mellem et halvt og et helt år.

Faktisk blev der i december 1993 givet dispensation fra den gældende lokalplan til et lignende projekt på samme ejendom. Dispensationen blev aldrig udnyttet, og senere bortfaldt den.

Dispensationen fra 1993 var i overensstemmelse med den daværende kommuneplan, hvor der var mulighed for byggeri i op til fire etager. I årenes løb er kommuneplanrammen blevet ændret, og der er nu kun mulighed for byggeri i tre etager.

Indretningen med en fjerde etage er derfor i strid med både lokalplanen og kommuneplanen. Så nu skal der udarbejdes et kommuneplantillæg, der rummer mulighed for byggeri i fire etager i området, inden projektet kan sættes i gang.