FSB med krav til samarbejdspartnere: 14 procent lærlinge

Der skal flere lærlinge på FSBs bygge- og renoveringsprojekter. Boligforeningen samarbejder med Bygherreforeningen for at målrette indsatsen. 

Mindst 14 procent lærlinge i FSBs byggesager – sådan bliver det fremover, skriver boligforeningen i en pressemeddelelse. Kravet om flere lærlinge er en del af Grøn Boligaftale 2020, som Folketinget har vedtaget, og det betyder, at FSB nu vil stille krav til sine samarbejdspartnere om endnu flere lærepladser.

– Det er sund fornuft at skabe flere lærepladser. Prognoserne peger på, at der kommer til at mangle faglærte i byggeriet fremover. Det er naturligvis en udfordring – ikke kun for det almene byggeri, men for samfundet som helhed. Derfor tager vi gerne et endnu større ansvar for at få flere lærlinge både der, hvor vi bygger nyt, og der hvor vi renoverer. Der er brug for en målrettet indsats, og præcis derfor har vi lavet aftalen med Bygherreforeningen, siger bygge- og udviklingschef Lone Zeeberg fra FSB.

FSB Københavns største almene boligorganisation og ejer cirka 13.000 familie, ungdoms- og ældreboliger i hovedstaden. Boligforeningen har allerede nu tilrettet udbudsmaterialet, så der stilles krav til samarbejdspartnere om 14 procent lærlinge i byggesager.

For at komme i mål med antallet af lærlinge, har FSB netop indgået en samarbejdsaftale med Bygherreforeningen, der har stor erfaring med det at skabe lærepladser. Samarbejdet gælder seks af FSBs byggeprojekter. Bygherreforeningen kan understøtte med værktøjer og metoder, der kan gøre indsatsen mere systematisk og målrettet. Det gælder blandt andet:

  • Hvordan kravet skal indgå i udbudsmaterialet og kontrakter med entreprenøren.
  • Hvordan entreprenøren rekrutterer og fastholder lærlinge i hele lærlingeperioden.
  • Hvordan entreprenøren vurderer, hvor mange lærlinge, de enkelte byggesager kan rumme.
  • Hvordan entreprenøren kan følge måltallet 14 procent gennem byggesagerne.