Arkitekt Kristian Nielsen Kjær, associeret partner, KHR Architecture. Foto: PR.
Arkitekt Kristian Nielsen Kjær, associeret partner, KHR Architecture. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Kaster man et blik i regnskaberne, ser det ud til, at KHR Architecture er landet på fødderne. Det så ellers rødt ud på bundlinjen for få år siden.

I 2021 havde arkitektvirksomheden et underskud på 22,4 millioner kroner. En truende konkurs blev afværget med en rekonstruktion i 2022, og siden da har KHR Architecture været ledet af de fire gamle partnere Janina Zerbe, Henrik Danielsen, Mikkel Beedholm,  Lars Kragh og de to nye partnere Peter Nielsen og Torben Juul.

Tallene på bundlinjen er desuden blevet sorte. I 2022 fik arkitektvirksomheden et overskud efter skat på næsten 12 millioner kroner, og i 2023 landede resultatet på 3,7 millioner kroner.

Og partnerkredsen udvides nu igen. I en pressemeddelelse oplyser arkitektvirksomheden, at arkitekt Kristian Nielsen Kjær bliver ny associeret partner.

– Både jeg og resten af partnerkredsen er rigtig glade for at byde Kristian velkommen som associeret partner. Det er vigtigt for firmaets udvikling og fremtid, at vi bringer yngre kræfter i spil, og Kristian har gennem de seneste 5 år bevist, at han både fagligt og menneskeligt er et rigtig godt bud, udtaler administrerende direktør Lars Kragh.

Kristian Nielsen Kjær har været ansat hos KHR siden 2019 og har arbejdet som arkitekt og projektleder på en række projekter i ind- og udland, senest på boligprojekterne Grunwalds Have ved Østre Gasværk og Kregmehusene i Kregme by. Samtidig har han været arbejdsmiljørepræsentant og involveret i HR og salg.

– Kristian kan noget med mennesker, uanset om han skal have parter til at mødes om et komplekst projekt, præsentere firmaet for potentielle kunder eller sikre, at kollegerne trives. Arkitektur er en udpræget holddisciplin, så det er helt essentielt for en virksomhed som vores at have folk som Kristian, der giver det relationelle og menneskelige en høj grad af fokus, samtidig med, at han har fuldstændig styr på det arkitektfaglige.

Kristian har en bachelor i ingeniørvidenskab fra DTU og er derefter uddannet arkitekt fra Aarhus Arkitektskole. Han har arbejdet på forskellige tegnestuer og har i en årrække undervist på både Arkitektskolen i København og i Aarhus.

I dag er han beskikket censor på tre af landets arkitektuddannelser. Derudover har han taget en masterclass i organisationspsykologi – et fundament, han bruger i det daglige arbejde på tegnestuen.

– Jeg elsker udvikling, både på det personlige plan, og i forhold til projekter og organisationer, og det behov har KHR Architecture virkelig formået at imødekomme gennem de seneste år. Derfor er jeg meget taknemmelig for, at jeg nu bliver endnu mere involveret i udviklingen af virksomheden. Jeg har stor respekt for firmaets historiske ballast, men vil samtidig gøre mit bedste for at understøtte det gode, dynamiske arbejdsmiljø og den innovationslyst, der i dag præger tegnestuen, udtaler Kristian Nielsen Kjær.