Torben Larsen, administrerende direktør i Give Steel. Foto: PR.
Torben Larsen, administrerende direktør i Give Steel. Foto: PR.

En generel stigende tendens indenfor DGNB-certificerede byggerier i Danmark havde sat Environmental Product Declaration (EPD) på dagsordenen hos Give Steel i 2021. Det blev dog store projekter på internationale markeder, der fremskød igangsættelsen af en miljøvaredeklaration på fabrikken i Brande, skriver stålkonstruktionsproducenten i en pressemeddelelse.

Til trods for stigningen af DGNB-certificerede byggeprojekter er dokumentation af stålkonstruktioners CO2 ifølge Give Steel endnu ikke en selvfølge inden for stålkonstruktioner på det danske marked. Men Give Steel har mål om at være stærkt positioneret på eksportmarkeder som Norge, Sverige og Tyskland, og derfor er den nye EPD også afgørende for virksomhedens eksportstrategi, lyder det.

I Danmark efterspørges CO2-dokumentation især af entreprenører, der bygger DGNB-certificerede byggerier, mens man i udlandet også arbejder med andre bæredygtighedssystemer som LEAD, Breeam, Leed og Miljöbyggnad.

– I Danmark er vores nye EPD måske nok en differentieringsfaktor lige nu, men til store projekter på internationale markeder at CO2-dokumentation bare en præmis for at være med. Derfor har vi fremrykket indsatsen, og vi er stolte over nu at kunne fremvise en livscyklusanalyse og udgive vores første tredjepartcertificerede miljøvaredeklaration til gavn for kunder i Danmark og i udlandet, siger Torben Larsen, der er administrerende direktør i Give Steel.

Den nye EPD er dog blot den den første milepæl indenfor klima i Give Steels tresporede bæredygtighedsstrategi, lyder det.

Flere EPD’er er under udarbejdelse på fabrikken i Brande, hvor man også arbejder med klimastrategi og tiltag, der understøtter verdensmål indenfor uddannelse, beskæftigelse og ansvarlig produktion. Som en del af sin grønne omstilling har fabrikken blandt andet investeret i et nyt robotanlæg til maling af stålkonstruktioner, der bruger vandbaseret maling.

Den nyudgivne EPD kan hentes på Give Steels hjemmeside www.givesteel.com.