Peter Stenholm, administrende direktør i EjendomDanmark. Foto: EjendomDanmark.
Peter Stenholm, administrende direktør i EjendomDanmark. Foto: EjendomDanmark.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Regeringen har i dag fremsat det lovforslag, der skal give nye vilkår for at generationsskifte i ejendomsvirksomhederne.

Det vækker glæde hos EjendomDanmark. Ifølge brancheforeningen er der med dagens forslag udsigt til enklere og mere retfærdige rammer på linje med andre erhverv.

– Det er meget positivt, at regeringen og særligt Venstre har lyttet og nu tager et vigtigt skridt mod at sikre bedre vilkår for generationsskifte i ejendomsvirksomhederne. Det viser en anerkendelse af branchens rolle i samfundet, og lovforslaget vil gøre en stor forskel, så virksomhederne kan blive på familiens hænder, siger Peter Stenholm, administrerende direktør i EjendomDanmark.

Læs også: Opgør med pengetanksregel, der rammer ejendomsvirksomheder ved generationsskifter

Lovforslaget, der forventes vedtaget senere på året, giver ifølge EjendomDanmark ejendomsvirksomheder samme vilkår som andre virksomheder ved generationsskifte med såkaldt succession.

– Selvfølgelig skal det være muligt at give familieejede ejendomsvirksomheder videre til næste generation på samme vilkår som i andre brancher. Derfor er jeg glad for, at lovforslaget nu er fremsat. Det er en vigtig politisk sejr for os som branche, som sikrer, at familier undgår at skulle sælge deres ejendomme eller virksomheder, fordi reglerne for generationsskifte har været skæve, forklarer Peter Stenholm.

EjendomDanmark har gennem flere år været i dialog med politikerne på Christiansborg om emnet.

Læs også: EjendomDanmark: Bredere aftale om generationsskifte giver ro til branchen

Senest har organisationen også givet tilbagemeldinger på uhensigtsmæssigheder i ordlyden i det lovforslag, der blev sendt i høring. En indsats, der nu ser ud til at bære frugt.

– Det er afgørende, at regeringen på EjendomDanmarks opfordring har tilpasset lovforslaget, så det også rummer ejendomsvirksomheder, der i det daglige har eksterne samarbejdspartnere til at hjælpe med administrationen. Med tilpasning skal virksomhederne ikke nødvendigvis selv håndtere konkrete opgaver som udarbejdelse af lejekontrakter, så længe de fortsat drives aktivt, vil de være omfattet af de nye regler, siger Peter Stenholm.

Lovforslaget betyder blandt andet, at bo- og gaveafgiften nedsættes fra 15 procent til 10 procent ved overdragelse af erhvervsvirksomheder til et nært familiemedlem. Forslaget behandles første gang i Folketinget den 5. februar.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling