Grundsten lagt til 150 boliger i Nørreskov Bakke i Silkeborg

Med svenske Heimstaden som bygherre opfører projektudvikleren Casa både rækkehuse og lejligheder i Nørreskov Bakke i Silkeborg.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Heimstaden og Casa kunne mandag den 4. april fejre grundstensnedlæggelse på Nørreskov Bakke, hvor der over de kommende år skal bygges knap 150 boliger i form af både rækkehuse og lejligheder med et samlet omfang på 13.000 kvadratmeter. Det oplyser Casa i en pressemeddelelse.

Projektet omfatter i alt 67 rækkehuse i ét plan. De forsynes alle med egen carport med skur. Desuden opføres fire punkthuse med hver især 20 lejligheder med tilhørende fællesparkering. Casa står for både udvikling og opførelse af byggeriet, der overdrages til Heimstaden, når det står færdigt i 2023.

 

– Vi har en ambition om at skabe tilgængelige lejeboliger i høj kvalitet i hele Danmark, som henvender sig til både de små og store familier. Det er projektet på Nørreskov Bakke i Silkeborg et rigtigt godt eksempel på, og vi glæder os til at følge byggeriet, som nu sættes i gang, udtaler administrerede direktør i Heimstaden Danmark, Michael B. Hansen, i pressemeddelelsen.

Rækkehusene og punkthusene bliver bygget i lyse teglsten med grå tage. Nørreskov Bakke ligger tæt på fredskoven Kallundmose og med udsigt ned over Silkeborg Søerne og den gamle bymidte i Silkeborg.

Boligenklaverne vil være adskilt af grønne rekreative kiler, der skal give god forbindelse til fredskovsområdet mod nord. Mod syd får kvarteret et regnvandsbassin, som dannes fra regnvand afledt lokalt på grunden.

Silkeborg hører blandt Danmarks hurtigst voksende kommuner. Alene i 2021 voksede kommunen ifølge Danmarks Statistik med knap 1.900 indbyggere, og gennem de seneste fem år er kommunen vokset med over 6.000 indbyggere.

– Silkeborg er en fantastisk by for både friluftsmennesker, kulturinteresserede og madentusiaster. Og så er det en dansk by i positiv vækst, hvilket vi gerne vil bidrage til i Casa. Vi vil gerne sige tak til Heimstaden og Silkeborg Kommune for et frugtbart samarbejde, der lover godt for hele byggeprojektet, siger Martin Wraa, senior projektchef, Casa.

Udlejning af boligerne starter til januar 2023.