Home.Earth får millionstøtte til udvikling af cirkulært byggesystem

Home.Earth og flere af byggeriets store spillere på markedet inden for træbyggeri og innovativt byggeri går sammen i et nyt partnerskab og modtager millionstøtte til at udvikle, afprøve og industrialisere et nyt cirkulært biogent byggesystem.

Ejendomsselskabet Home.Earth arbejder sammen med a:gain, Scandi Byg, Nordic Wood Industries og Effekt på at udvikle, afprøve og industrialisere et nyt cirkulært biogent byggesystem, hvor der bygges i præfabrikerede elementer og moduler.

Projektet har modtaget millionstøtte fra EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, samt med We Build Denmark som en del af kernepartnerskabet.

Det skriver ejendomsselskabet i en pressemeddelelse.

– Byggebranchen bygger forfra hver gang og er mindre effektiv i dag end den var for 50 år siden. Ved at producere “off-site” og tænke industrielt kan vi øge både produktivitet og cirkularitet, fortæller Kasper Guldager, medstifter af Home.Earth.

Læs også: Pensionsselskab upcycler sit domicil

Ambitionen er, at Home.Earths byggesystem kan nedbringe klimaaftrykket markant ved at bygge i biobaserede materialer, anvende upcyclede produkter og ved at bygge cirkulært.

– Fordelen ved at industrialisere byggeprocessen er, at man udover at øge produktiviteten, meget nemmere kan prioritere at bygge med genbrug og lettere kan afskaffe affald, fordi det er lettere at sætte i system i en industriel proces. På den måde får man den cirkulære tankegang ind i hele processen, fortæller Kasper Guldager.

Byggeriets siloer skal nedbrydes

Home.Earth, a:gain, Scandi Byg, Nordic Wood Industries og Effekt arbejder på at udvikle, afprøve og industrialisere et nyt cirkulært biogent byggesystem.
Home.Earth, a:gain, Scandi Byg, Nordic Wood Industries og Effekt arbejder på at udvikle, afprøve og industrialisere et nyt cirkulært biogent byggesystem.

Home.Earth og resten af partnerskabet mener, at nøglen til succes ligger i at skabe en platform med en tæt værdikæde, hvor byggeriets siloer nedbrydes og erstattes med integrerede partnerskaber

Partnerskaberne skal bygges på gennemsigtighed med åbne kontrakter, åben økonomi og gentagne samarbejder med gensidig tillid.

Millionstøtten skal derfor gå til at tænke på tværs af værdikæden og udvikle en industriel tilgang og på den måde bane vejen til at lykkedes med cirkulært byggeri.

Læs også: De skal designe betonhus med så lavt CO2-aftryk som muligt

– Målet er, at vi som minimum udvikler et fuldt byggesystem i op til seks etager højde på under 4 kilo CO2 per kvadratmeter per år, hvor 90 procent af alle materialer kan genanvendes til høj værdi. Men vores ambition rækker meget længere end det. Vi går efter at komme langt under de 4 kilo og opnå planetær bæredygtighed, hvor vi ikke bruger flere ressourcer end planeten stiller os til rådighed, slutter Kasper Guldager.

I partnerskabet bag Home.Earths byggesystem er a:gain, der arbejder med industriel upcycling, Nordic Wood Industries, som med deres selskaber bidrager til off-site fremstilling af gulve, vægge, facader og isolering og Scandi Byg, som kan bygge moduler og samle det cirkulære byggesystem, samt Effekt til at designe og sikre bygbarhed og genanvendelighed.

Closing Loops realiseres sammen med We Build Denmark, Bestyrelsen for Dansk Erhvervsfremme og er medfinansieret af EU.