Lars Thomsen, direktør og partner, Imbro. Foto: PR.
Lars Thomsen, direktør og partner, Imbro. Foto: PR.

Under credoet ”Mere end profit” lancerer investeringsselskabet Imbro den bæredygtige investeringsfond, Imbro Zero2. Fonden rettes mod investeringer i vedvarende energi og klimavenligt byggeri i form af certificerede boligejendomme, oplyser Imbro i en pressemeddelelse.

– Der er behov for, at vi alle bidrager til den grønne omstilling, og her må ejendomsudbyderbranchen tage sin del af ansvaret – en omstilling vi gerne går forrest i, siger selskabets direktør, Lars Thomsen, i meddelelsen.

Fonden har en budgetteret projektsum på 268 millioner kroner og et minimumsindskud på 750.000 kroner. Ifølge Imbro kan investorerne se frem til et gennemsnitligt årligt afkast på 11,3 procent, hvoraf 4,1 procent udloddes som udbytte til investorerne, mens resten anvendes til geninvesteringer.

Imbro vil opnå afkastet ved at investere 62-82 procent af kapitalen i certificerede, klimavenlige boligudlejningsejendomme, mens 18-38 procent skal investeres i vedvarende energianlæg for at kompensere for den mængde CO2, som opførelse og drift af ejendommene udleder.

Det er indlejret i fondens vedtægter, at alle ejendomme, der opkøbes, skal være Svanemærkede eller certificerede i henhold til DGNB eller en anden international bæredygtighedsstandard.

Præcist hvor meget vedvarende energi, der skal investeres i for at kompensere for ejendommenes CO2-fodaftryk, udregnes for hver enkelt ejendom af Dansk Energi
Management (DEM), der er uvildig bæredygtighedsrådgiver.

Stig Nørgaard Knudsen, der er DEMs markedsansvarlige for bæredygtigt byggeri & byudvikling, mener, at det er meget realistisk, at fonden kan indfri sit mål om CO2-neutralitet.

– Der er endda klare indikationer på, at man med fondens vision opnår et betydelig større CO2-offset, end hvad der er nødvendigt, og dermed bidrager til, at der udledes færre emissioner, end hvad projekterne belaster, udtaler Stig Nørgaard Knudsen.

Ifølge Imbro indbygges en 10 procent overkompensation for ejendommenes CO2-udledning for at sikre, at den samlede investering ikke alene er CO2-neutral, men CO2-negativ.

– Vi har udbudt investeringer i vedvarende energi siden 2009 – længe nok til at vide, at hvis vi for alvor skal flytte noget på klimafronten, så er CO2-neutralitet ikke godt nok. Vi vil mere end det, udtaler Lars Thomsen.