Industriejendom i Svenstrup skal omdannes til rækkehuse

Mellem Hellekisten, Langdyssen og Ved Vester Mølle i Svenstrup må en industriejendom lade livet til fordel for 28 nye rækkehuse.

En lokalplan for et 11.500 kvadratmeter stort areal ved Hellekisten i den vestlige del af Svenstrup er blevet sendt i syv ugers offentlig høring.

Området er udlagt til boligområde i kommuneplanen, men udgøres i dag af erhvervsbyggeri i form af en industriejendom, som vil blive fjernet for at gøre plads til de nye rækkehuse.

Politikerne i Aalborg besluttede at sende lokalplanen i offentlig høring på det seneste byrådsmøde.

LÆS OGSÅ: DE BYGGER NYE RÆKKEHUSE I SVENSTRUP

– Det kræve en mindre investering fra kommunens side, fordi der skal etableres fortov. Men der fik vi jo ved sidste budgetlægning lavet en lille pulje til realisering af lokalplaner, og det er så den, som vil betale, oplyste rådmand i By og Land, Jan Nymark Rose Thaysen (V), på byrådsmødet.

Etablering af fortovet koster cirka 160.000 kroner, fremgår det af et notat fra kommunen.

Jan Nymark Rose Thaysen fremhævede på byrådsmødet, at der er gang i boligbyggeriet i Svenstrup, og at området ligger forholdsvis tæt på Højvanghallen og Højvangskolen, hvor der er mulighed for at etablere god stiforløb fra den nye boligområde til skolen.

LÆS OGSÅ: PLAN FOR ATTRAKTIVT ERHVERVSOMRÅDE I SVENSTRUP I HØRING

Læbeplantningen omkring den eksisterende industribebyggelse vil blive bevaret, og det grønne udtryk i området forstærkes med ny beplantning og etablering grønne tage på de kommende rækkehuse, der kan opføres i en-to etager.

Der skal bygges 28 nye rækkehuse i området mellem Hellekisten, Langdyssen og Ved Vester Mølle i Svenstrup. Illustration fra lokalplanen.
Der skal bygges 28 nye rækkehuse i området mellem Hellekisten, Langdyssen og Ved Vester Mølle i Svenstrup. Illustration fra lokalplanen.

Boligerne skal opføres med et “ensartet, moderne arkitektonisk udtryk”, som det fremgår at et notat fra kommunen.

De bliver bygget i en bueformation omkring et fælles udendørs opholdsområde.

De 28 rækkehuse bliver ifølge lokalplanen mellem 100 og 110 kvadratmeter store.

I alt giver lokalplanen mulighed for 3.000 kvadratmeter byggeri, men bebyggelsens samlede fodaftryk må maksimalt være 2.300 kvadratmeter.

Området ejes ifølge de offentlige registre af Kijo Ejendomsudlejning ved Kim Johansen fra Nibe.