Isolering med grå EPS giver flere effektive kvadratmeter

Sundolitt satser på grå EPS til isolering i fremtidens byggeri. Det kan både sænke byggeprojekters CO2-aftryk og give flere effektive kvadratmeter.

Sundolitt satser strategisk på grå EPS til fremtidens byggeri. Med koncernens nye klimastrategi ”Balance” sættes alle sejl ind på at minde entreprenørerne om, at der ved brug af Grå Climate fremfor hvid EPS kan spares cirka 20 procent materiale. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Grå EPS har en bedre isoleringsevne, hvilket betyder, at der kan spares 20 procent på alt fra materialeforbrug til transport. Dertil kommer at mindre volumen også giver slankere konstruktioner på grund af den optimerede isoleringsværdi.

Henrik Vasylyeva, administrerende direktør, Sundolitt, fortæller at den netop lancerede klimastrategi er udformet af Sunde Group, men passer perfekt til det danske marked, hvor der er stigende opmærksomhed omkring byggeprojekters CO2-aftryk. Det skal ikke mindst ses i lyset af CO2-krav, der indføres fra næste år på byggerier over 1.000 kvadratmeter.

Henrik Vasylyeva, administrerende direktør, Sundolitt. Foto: PR.
Henrik Vasylyeva, administrerende direktør, Sundolitt. Foto: PR.

– Det er tid til at se på næste generation indenfor EPS-isolering – Hvid EPS er godt. Men grå EPS er bare bedre. De cirka 20 procent vi sparer i volumen, sparer vi også i materialeforbrug, håndtering – og i transport, udtaler Henrik Vasylyeva i meddelelsen.

– Dels opnår man bedre effekt med den samme mængde isoleringstykkelse, dels kan man spare plads i byggeriet og få flere effektive kvadratmeter ved at bruge mindre isoleringstykkelse men opnå samme effekt, udtaler han videre.

Konverteringen fra hvid EPS til Grå Climate er en vigtig del af koncernens overordnede klimastrategi, som vil blive effektueret over de næste par år.

Overgangen til grå EPS tager udgangspunkt i anvendelsen af “Sunde Arctic”, en ny råvare der udgør et af Sundolitts vigtigste strategiske satsninger sammen med lanceringen af “2nd Lifeproduktlinjen”, isolering af genanvendt EPS fra Sundolitts eget cirkulære kredsløb.