Jysk bygger nyt distributionscenter i Lelystad i Holland. Visualisering: Jysk.
Jysk bygger nyt distributionscenter i Lelystad i Holland. Visualisering: Jysk.

Jysk har nu underskrevet kontrakter med to firmaer, som skal levere henholdsvis automatikken og højlagrene til boligkædens nye distributionscenter i Lelystad i Holland. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Mens Körber kommer til at levere det komplette, automatiserede system til at håndtere varerne, vil Voestalpine Krems Finaltechnik stå for at levere stålkonstruktionerne til de to højlagre.

– Vi satte byggeprocessen på pause i marts 2022, fordi priserne på råmaterialer og serviceydelser var steget som et resultat af usikkerhed i verden. Nu er vi glade for at være et skridt nærmere opstart af byggeprocessen, som kommer til at reducere køreafstanden til Jysk-butikkerne i Holland, Belgien, Storbritannien og Irland og dermed bringe os tættere på kunderne, udtaler Ole Thomsen, Executive Vice President Logistics i Jysk.

Læs også: Danske arkitekter vinder endnu et projekt i Holland

Der arbejder allerede 57 medarbejdere på det midlertidige distributionscenter i Lelystad, og det færdige logistikcenter kommer til at skabe flere end 250 nye arbejdspladser, når det er fuldt funktionsdygtigt.

Det vil omfatte to højlagre med 166.000 pallelokationer, der bliver betjent af 21 kraner. I alt skal der bygges 140.000 kvadratmeter.

Jysk forventer, at byggeriet kan begynde i løbet af 2024, og det nye distributionscenter ventes at stå færdigt og klar til brug i løbet af 2026.