AP Pension bygger nye lejligheder ved Østre Gasværk

AP Pension og NRE Denmark bygger nye lejligheder ved Østre Gasværk.
AP Pension og NRE Denmark bygger nye lejligheder ved Østre Gasværk.

NRE Denmark har udviklet projektet med 223 nye lejligheder ved Østre Gasværk på Østerbro i København for AP Ejendomme.

Byggeriet er nu sat i gang, skriver NRE Denmark i en pressemeddelelse, og oplyser, at boligområdet har fået navnet Grunwalds Have. Området er opkaldt efter den legendariske skuespiller Morten Grunwald, der gennem en årrække stod i spidsen for Østre Gasværk Teater. Med spadestikket er der også blevet sat gang i opførelsen af en øvesal til teatret, der siden 1979 har holdt til i en ikonisk gastank ved Østre Gasværk.

Boligerne bliver certificeret med svanemærket og etableres som såkaldte “small living”-boliger på 35-50 kvadratmeter. Alle boligerne får eget bad og køkken, mens der etableres fælles tagterrasser, opholdsrum og vaskeri. Målgruppen er unge mennesker.

– Det er sjældent, at man som bygherre får mulighed for at opføre boliger på en så central beliggenhed i hovedstaden. Vi er derfor meget glade for, at vi kan være med til at understøtte behovet for flere mindre boliger i København, siger udtaler administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, der med spadestikket også var med til at sætte gang i opførelsen af 57 almene boliger, som AKB kommer til at eje.

AP Pension og NRE Denmark bygger nye lejligheder ved Østre Gasværk.
AP Pension og NRE Denmark bygger nye lejligheder ved Østre Gasværk.

– Vi har arbejdet sammen med NRE på flere projekter, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde, hvor NRE kan udføre de mange tanker, der er for projektet, siger Peter Olsson, der forventer, at boligerne er klar til indflytning i 2024.

NRE Copenhagen er totalentreprenør på projektet, der opføres i fem-syv etager.

– Vi har været med til at udvikle projektet fra starten, og for os som udvikler og totalentreprenør er vi selvfølgelig glade for, at vi nu kan gå i gang med at føre de mange planer, som der er for boligerne, ud i livet. Vi er ikke i tvivl om, at det bliver et godt projekt, som vil bidrage positivt til området. Vi takker sagens parter for at have troen på NRE som en langsigtet partner, der skaber gennemtænkte projekter, siger Jonas Olesen partner/ salgs- og udviklingsdirektør i NRE.