Bo-Vita og Svanen Gruppen bygger 175 boliger i Kregme

Bo-Vita og Svanen Gruppen skal bygge 175 nye boliger på begge sider af Kregme Kirkesti. Onsdag blev købsaftalen med Halsnæs Kommune indgået.

Lige nu er der marker på begge sider af Kregme Kirkesti. Men om få år vil området sydvest for Præstesvinget være udbygget med i alt 175 boliger af blandet boligtype.

Onsdag blev købsaftalen mellem Halsnæs Kommune, bygherrerne Bo-Vita og Svanen Gruppen samt Sandkjær som rådgivende ingeniør officielt skrevet under ved et arrangement i Kregme syd for Frederiksværk. Det er KHR Architecture, der har tegnet projektet med navnet Kregmehusene.

– Vores projektforslag scorer højest blandt de fem indsendte forslag på alle fire udvalgskriterier, der omfatter arkitektur, pris, håndtering af grupper med 100 procent anvisningsret og disponering af den private bebyggelse. Det er et udtryk for et rigtig godt samarbejde på vores hold, og vi glæder os til at komme i gang, udtaler Torben Juul, der er partner og designdirektør i arkitektfirmaet KHR Architecture.

Ud af 10 mulige point opnåede projektforslaget fra KHR Architecture, Bo-Vita, Svanen Gruppen og Sandkjær Rådgivende Ingeniører 9,37, mens det næstbedste forslag scorede 5,99.

– Kregmehusene bliver en blandet bebyggelse med fifty-fifty almene og private boliger, der opføres via en delegeret bygherremodel, hvor Bo-Vita er bygherre for de almene boliger og Svanen Development for de private, forklarer Torben Juul.

De 175 nye boliger mellem Arresø og Roskilde Fjord skal imødekomme en stigende efterspørgsel på boliger i Kregme.

– Vi er en attraktiv kommune at bosætte sig i, og derfor er det også afgørende, at vi kan tilbyde attraktive boliger til alle slags mennesker. Jeg ser derfor både frem til, at Kregme Syd vokser, og at det sker i form af dette virkelig spændende projekt med bæredygtige løsninger og forskellige boligtyper, som inviterer til mangfoldighed og fællesskab, udtaler borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen (S).

Næste skridt er nu udformningen af en lokalplan for området, hvorefter byggeriet efter planen kan gå i gang i løbet af 2023. Det forventes, at de første beboere kan flytte ind fra sommeren 2025.