Københavns Kommune kan blive medejere af Parken, som både kan stå over for en renovering og en udvidelse. Illustration: Københavns Kommune.
Københavns Kommune kan blive medejere af Parken, som både kan stå over for en renovering og en udvidelse. Illustration: Københavns Kommune.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

En tiltrængt renovering og en eventuelt udvidelse af Parken kan måske blive udført som et såkaldt OPP-projekt (offentlig-privat partnerskab).

Ifølge TV2 har Københavns Kommune i hvert fald åbnet en dør på klem med en ny udmelding fra kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R).

– Måske skulle man kigge på, om man kunne få noget fondsstøtte. Det kunne være en konstruktion, som vi så med Royal Arena. Måske det kunne finansieres som et offentligt-privat-partnerskab. Der er rigtigt mange konstruktioner, som ingen af os præcist har talt om. Så det må vi tale om, hvis det er det, vi skal, siger Mia Nyegaard til tv-stationen.

Parken Sport & Entertainment gik i 2021 sammen med Københavns Kommune og DBU i gang med at undersøge mulighederne for at udvide Parken samt områderne omkring stadion.

I sidste uge blev visionerne om en ny multihal så præsenteret. Tanken er at bygge en multihal i forbindelse med A-tribunen på skøjtehalsgrunden ved Parken.

Tegninger viser samtidig, hvordan Parken kan udvides ved at tage hjørnerne i brug. Her ligger der i dag kontorbygninger.

LÆS OGSÅ: FC NORDSJÆLLAND VIL UDVIDE PLANLAGT STADION I HILLERØD

Tidligere har kommunen i samarbejde med Parken Sport & Entertainment skitseret en løsning, hvor en ny tribune langs Per Henrik Lings Allé skal erstatte den nuværende “Coca-Cola-tribune”

Planen omfattede også en multiarena med plads til 10.000 tilskuere og mulighed for både ishockey, håndbold og basketball. Desuden har et sportsmuseum i en ny to etager høj bygning med omkring 7.000 kvadratmeter etageareal været på tegnebrættet.

Parken Sport & og Entertainment har uden held forsøgt at sælge det store stadionkompleks, som ud over FC København er hjemmebane for landsholdet.

Parken Sport & Entertainment, som ejer FC København, købte i 1998 Parken af Baltica for 140 millioner kroner. I første omgang købte FC København blot stadiondelen, men få år senere blev også kontortårnene tilkøbt.

Parken har aktuelt kapacitet til 38.065 siddende tilskuere, men planer om en udvidelse til 50.000 tilskuere har været nævnt efter ønske fra DBU.

I sin nuværende form blev det indviet i september 1992. Det er tegnet af Arkitektfirmaet Gert Andersson, mens C.F. Møller Architects stod for kontorhusene. Ingeniørfirmaet var Claus Nielsen.