Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, Masu Planning, PLH Arkitekter og OJ Rådgivende Ingeniører vandt arkitektkonkurrencen om tegne det nye stadion i Hillerød. Området udvikles med udgangspunkt i udviklingsaftale mellem Hillerød Kommune og Stadionkvarter Favrholm ApS, der samarbejder med FC Nordsjælland.

I morgen bliver økonomiudvalget i Hillerød Kommune orienteret om status for udviklingsaftalen mellem udviklingsselskabet Stadionkvarter Favrholm ApS og Hillerød Kommune og arbejdet med et dispositionsforslag for udviklingen af en del af Favrholm. Her skal der foruden 2.200 nye boliger samt erhverv og butikker bygges et nyt idrætsanlæg med et stort fodboldstadion.

Endnu inden spaden er stukket i jorden, er der nu et ønske om at udvide det kommende stadion, skriver SN.dk.

– Lige nu er det et stort stadion, vi planlægger, men hvad nu, hvis Hillerød fortsætter den vækst, der er nu, er det så stort nok om ti år? Hvis vi gør det større end minimum 8.000 kan stadion tiltrække andre events, fortæller Peter Sinclair, underdirektør i Propreco, der står bag udviklingsselskabet Stadionkvarter Favrholm, til SN.dk.

Der er endnu ikke officielt meldt noget ud om, hvem der skal have hjemmebane på det kommende stadion. Af dagsordenen til det kommende udvalgsmøde fremgår det dog eksplicit, at ønsket om et større stadion ikke kommer fra udviklingsselskabet men fra FC Nordsjælland.

LÆS OGSÅ: DE STØRSTE STADIONPROJEKTER I DANMARK

“Udviklingsselskabet skriver, at det er FC Nordsjællands generelle og gældende rådgivning til udviklingsselskabet, at stadion, som det fremgår af det hidtidige projektmateriale (masterplan og arkitektkonkurrence), kan levere den ønskede kapacitet og faciliteter for at være attraktivt for en professionel fodboldklub og for at kunne opfylde Hillerød Kommunes almene interesse i at skabe et stadion som attraktion for almenvellet i kommunen. Udviklingsselskabet mener dog, at det vil være rettidig omhu at afsøge muligheden for yderligere fremtidssikring i form af øget tilskuerkapacitet samt at beskrive hvad dette vil give af nye muligheder”, lyder det i dagsordenen.

Udviklingsselskabet Stadionkvarter Favrholm ønsker desuden at afklare om fodboldklubbens administration kan placeres på akademiet, fremgår det af dagsordenen.

“Dette vil ifølge udviklingsselskabet skabe mere rum og bedre forhold på stadion for integration, flerfunktionelt og tværgående samspil mellem de forskellige brugere af stadion. Desuden ønsker udviklingsselskabet at placere op til 230 parkeringspladser ved akademiet, så brugerne af akademiet kan serviceres af parkeringspladser i umiddelbar nærhed heraf”, lyder det.

LÆS OGSÅ: NYT STADION I HILLERØD SKAL LEVE OP TIL SUPERLIGA-KRAV

Det fremgår desuden af dagsordenen, at udviklingsselskabet vurderer, at de vil have brug for op til seks måneder yderligere inden aflevering af et dispositionsforslag.

Dermed vil et udkast til dispositionsforslag kunne behandles politisk i starten af 2024 og endeligt vedtages inden sommeren 2024.

Med FC Nordsjælland som partner på det kommende stadionbyggeri bør finansieringen alt andet lige kunne findes.

FC Nordsjælland ejes af den egyptiske koncern Mansour Group, som i 2021 overtog aktiemajoriteten i selskabet bag FC Nordsjælland, Right To Dream, fra den engelske forretningsmand Tom Vernon for 750 millioner kroner.

Selskabet har tjent mange penge på salg af fodboldspillere for trecifrede millionbeløb. Aktuelt er fodboldklubben eftersigende ved at sælge stjernen Ernest Nuamah til franske Lyon, og her meldes der om en pris på 225 millioner kroner.