Kolding Kommune lægger asfalt til nyt erhvervsområde

Kolding Kommune lægger for 105 millioner kroner asfalt til udviklingen af erhvervsområdet ved Tankedalsvej i Kolding.

Der er fuld gang i forvandlingen fra bar mark til aktivt erhvervsområde på et kæmpestort areal ved Tankedalsvej i det sydvestlige Kolding tæt på Sønderjyske Motorvej E45.

Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen har netop taget første spadestik til det overordnede vejnet i området, som kommunen er bygherre på. Det skete mandag 17. juni.

Det første, der skal etableres, er en fordelingsvej, der skal skabe adgang til de enkelte storparceller i erhvervsområdet. En del af dette arbejde indebærer, at der skal etableres to rundkørsler. Fordelingsvejen skaber også forbindelse mellem Tankedalsvej og Hylkedalsvej.

De første spadestik blev taget af borgmester Knud Erik Langhoff (K) og formand for udvalget Plan og Teknik Jakob Ville (V). Til stede var også repræsentanter for områdets nuværende og kommende virksomheder.

– Det nye erhvervsområde er et kæmpestort aktiv for Kolding Kommune, fordi betydningsfulde virksomheder finder placeringen attraktiv og lægger deres virksomheder her. Det skal vi som kommune naturligvis kvittere for ved at sørge for vejnettet, udtaler Knud Erik Langhoff med henvisning til en gammel talemåde.

Ifølge JyskeVestkysten løber infrastrukturinvesteringerne op i 105 millioner kroner, men der er god grund til at tro, at der kommer penge tilbage i kommunekassen. Således skulle kommunen have fået flere konkrete henvendelser fra virksomheder, der vil bygge højlagre i området.

Lokalplanen følger med tiden

Området må indeholde virksomheder inden for transport, logistik og lettere og tung industri samt fremstillings- og værkstedsvirksomheder.

– Byrådet ændrede jo lokalplanen for området for nogle år siden, så området nu bl.a. kan anvendes til transport og logistik. Det var en god beslutning, for på den måde fulgte vi med tiden. Det er i høj grad den slags virksomheder, der finder placeringen midt i Danmarks største vejkryds med let adgang til både E45 og E20 særdeles attraktiv, påpeger Knud Erik Langhoff.

Arbejdet med at anlægge selve fordelingsvejen forventes afsluttet om cirka et år.

Næste fase: Toplanskryds

Fordelingsvejen er første fase i det store vejprojekt i området. I næste fase skal der etableres et toplanskryds ved Tankedalsvej for at forbedre til- og frakørselsforholdene til området.

Arbejdet udføres i samarbejde med BlueKolding af hensyn til afvandingen af området. Det koordineres også bedst muligt i samarbejde med de lokale lodsejere.

Vejarbejdet projekteres af totalentreprenør Sweco, og entreprenør Henning Have har vundet opgaven med at anlægge selve fordelingsvejen.