Kommune køber ejendom til spotpris

Sønderborg Kommune har købt en ejendom i Nordborg for blot 100.000 kroner. Ejendommen er i meget ringe stand og dømt til nedrivning.

Der skal ske byudvikling i Nordborg midtby ved Nordborg Bio, og derfor har Sønderborg Kommune købt nabobygningen, det tidligere Harmonien, på Holmgade 6. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Bygningen skal rives ned og udvikles i samarbejde med Nordborg Bio. Nedrivningen igangsættes i uge 3 i det nye år.

Ifølge Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen (S), vil nedrivningen ikke kun gavne midtbyen i Nordborg, men også udviklingen i byen generelt.

– Samtidig er nedrivningen i tråd med Masterplanen for Nordals som Udviklingsforum for Nordals arbejder efter, som vi i byrådet selvfølgelig støtter op om for at gøre Nordborg endnu mere attraktiv nu og i fremtiden. Og det skal selvfølgelig ske nu, så Nordborg er klar til flere turister, søger mod byen, når Nordborg Resort åbner i foråret 2025, udtaler kommunens borgmester, Erik Lauritzen (S).

Af tinglysningen fremgår det, at Sønderborg Kommune overtog ejendommen den 1. november 2023 for blot 100.000 kroner. Den lave pris begrundes med, at ejendommen er i meget ringe stand og skal nedrives kort efter overtagelsen.

Ifølge formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab, Christel Leiendecker fra Slesvigsk Parti, vil nedrivningen af bygningen være til stor gavn for naboen, Nordborg Bio.

– Vi vil snarest gå i dialog med de dygtige, frivillige kræfter, der driver Nordborg Bio for at sammen med dem at sikre en god udvikling af området, når bygningen er fjernet. For vi er meget interesseret i, at Nordborg Bio, der er en af byens store kulturinstitutioners, er med til at udvikle området, så det også bliver til gavn for biografen, siger hun.

Sønderborg Kommune ejer bygningen, der huser Nordborg Bio. Selve biografdriften har en gruppe frivillige borgere stået for siden den 1. marts 1985. Tidligere var det i regi af Nordborg Kommune, som blev sammenlagt med Sønderborg Kommune i forbindelse med kommunalreformen i 2007.