Linak- og Danfoss-ejere sætter byggeri af Nordborg Resort i gang

I går blev der taget første spadestik til Nordborg Resort på Nordals. De to investorer bag projektet er Linak og Bitten & Mads Clausens Fond.

Den 5. maj blev lokalplanen for Nordborg Resort godkendt, og mindre end to uger efter kunne spaden til det gigantiske ferieresort til 1,3 milliarder kroner sættes i jorden. Det oplyser Center Parcs Europe, som skal stå for driften af den kommende feriepark, i en pressemeddelelse.

– Da vi startede med at holde møder med visionsgruppen, synes vi godt nok, det var dyrt. Men vi kunne også se, hvordan et projekt som dette kunne være med til at udvikle området. Og nu ser vi, at optimismen i Nordborg blomstrer. Det her første spadestik er en milepæl. I sensommeren 2024 åbner vi Nordborg Resort. Og vi glæder os helt vildt, sagde Bent Jensen, ejer og direktør hos Linak samt majoritetsaktionær i Nordborg Resort.

Peter Mads Clausen, formand for Bitten og Mads Clausens Fond, deltog sammen med direktør Per E. Have ved det traditionelle arrangement i forbindelse med et første spadestik.

– At vi i dag kan tage første spadestik til Nordborg Resort er kulminationen på otte års ventetid, sagde Per E. Have om ferieparken, som forventes at skabe 200 årsværk svarende til 300 medarbejdere i første fase.

Nordborg Resort får alene i første etape 440 feriehuse og et badeland samt spisesteder, faciliteter til sportsaktiviteter og underholdning både indendørs og udendørs. Udviklingsselskabet bag Nordals Ferieresort har valgt Hoffman til at stå byggeriet af både feriehuse, bycenter og vandland i første etape af projektet.

Efter første etape er der planer om yderligere 160 sommerhuse i anden etape – og 120 ekstra i tredje etape. Center Parcs Europe, der skal stå for udlejning, service, personale og daglig drift.

– Dette er vores første park i Danmark og Skandinavien, og vi ser stort potentiale i dette marked. For os er det vigtigt at skabe en positiv effekt i lokalsamfundet og inspirere gæsterne til også at udforske området uden for resortet, sagde Olivier Garaïalde, administrerende direktør, Center Parcs Europe, der forventer, at det kommende Nordborg Resort bliver et flagskib i selskabets portefølje.

Resortet skal certificeres DGNB Guld. Det forventes at stå færdigt i sensommeren 2024.

Om Center Parcs Europe

Center Parcs Europe er en del af franske Groupe Pierre & Vacances Center Parcs, der er Europas største udlejer af feriehuse under navnene Center Parcs og Sunparks. Center Parcs Europe driver i dag 28 feriecentre (26 Center Parcs og 2 Sunparks) i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig – og snart også i Danmark.

Groupe Pierre et Vacances Center Parcs blev grundlagt i 1967 og har igennem mere end 50 år udviklet feriekoncepter i Europa. Under sine forskellige brands – Pierre & Vacances, Maeva, Center Parcs, Villages Nature Paris, Sunparks and Aparthotels Adagio – byder virksomheden hvert år velkommen til 8 millioner gæster i knap 46.000 lejligheder og feriehuse, fordelt på 282 lokationer i Europa. Pierre et Vacances SA er listet på Paris Stock Exchange, Euronext.

Kilde: Center Parcs Europe.