Med en omsætning på over 1,5 milliarder kroner var det noget af en kæmpe, der faldt, da Dansk Boligbyg i begyndelsen af året gik konkurs. Rystelserne kan derfor stadig mærkes rundt omkring i landet.
Det gælder blandt andet i Roskilde, hvor boligprojektet Klosterhaverne ifølge SN.dk bliver markant forsinket.
Få måneder før Dansk Boligbygs konkurs havde totalentreprenøren nemlig sat underskrift på byggeriet af det 10.800 kvadratmeter store boligprojekt, som Industriens Pension står bag i samarbejde med Boligselskabet Sjælland og Kuben Management samt Cornelius Vöge Atelier for Arkitektur og Gründl Haahr Arkitekter.
– Vi har stadig ikke det hele på plads med en ny entreprenør. Det regner vi med at få i løbet af de næste par måneder, og når vi er nået dertil, kan vi også sige, hvornår vi går i gang, og hvornår vi regner med at være færdige, siger ejendomschef i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen, til SN.dk.
Læs også: Ny entreprenør til konkursramt boligprojekt i Roskilde
Projektet omfatter 71 private lejeboliger, 30 almene lejeboliger, en butik, en café og en parkeringskælder. De almene boliger opføres i en delegeret bygherremodel og overtages af Boligselskabet Sjælland, når boligerne er færdigbyggede.
De nybyggede boliger med en ganske central beliggenhed midt i Roskilde skulle egentligt stå klar til indflytning i slutningen af 2024, men byggeriet er end ikke sat i gang endnu.
Oprindeligt var det planen, at byggeriet skulle sættes i gang i midten af 2023. Nu er håbet, at byggeriet kan sættes i gang i foråret 2025.
Efter planen skal det kommende nybyggeri certificeres til DGNB Guld.
Industriens Pension og Boligselskabet Sjælland vandt i sin tid Roskilde Kommunes udbud om boligprojektet på Sortebrødre Plads for 32 millioner kroner.
Blandt i alt ni bud vandt pensionskassen og boligselskabet foran blandt andet Høpfner Projects, FB Gruppen og A&M Sheikh, som ellers bød henholdvis 51,5 millioner kroner, 50 millioner kroner og 44,88 millioner kroner.
Når kommunen alligevel valgte Industriens Pension og Boligselskabet Sjællands bud, som var det fjerde højeste, skyldes det, at man lagde vægt på kvaliteten af arkitekturen i det vindende projekt.