Dansk Boligbyg er taget under konkursbehandling. Det skriver Licitationen.

Det fremgår ikke af virksomhedsregistret, men Licitationen erfarer det “fra flere af hinanden uafhængige kilder”, ligesom mediet har fået det bekræftet fra kurator Henrik Steen Jensen, advokat og partner hos advokatfirmaet Holst.

– Det er to større byggesager på Sjælland, som har kostet over 100 millioner i tab, siger Henrik Steen Jensen til TV2 Østjylland.

Dansk Boligbyg havde i 2022/23 en omsætning på 1,5 milliarder kroner, mens resultatet landede på beskedne 8 millioner kroner.

Licitationen har ikke kunnet få en kommentar fra virksomhedens direktør Anton Nørgaard.

“Årets resultat for 2022-23 er lavere end forventet og ikke tilfredsstillende. Det har været et vanskeligt år for entreprenørbranchen, og årets resultat for Dansk Boligbyg er også påvirket af de voldsomme udsving i markedet som følge af krigen i Ukraine og eftervirkninger af Corona-pandemien i form af rentestigninger, leveranceudfordringer samt ikke mindst voldsomme prisstigninger”, lød det i ledelsesberetningen i det seneste regnskab.

Dansk Boligbyg opfører og projekterer boliger og hotelbyggerier samt skole- og institutionsbyggerier. Byggerierne udføres i både hoved- og totalentrepriser for såvel private som halvoffentlige og offentlige bygherrer.

Virksomheden har hovedkontor i Horsens og afdelingskontorer i Aalborg, Odense og Roskilde.

Artiklen er opdateret den 26. februar klokken 12.06 med kommentaren fra kurator til TV2 Østjylland.