AP Pension købte i 2023 Shell-grunden i udviklingsområdet Flodbyen Randers, og omkring et halvt år siden kunne pensionskassen løfte sløret for planen for grunden.
Der skal bygges et 3.900 kvadratmeter stort kontorhus i ni etager med Sydbank som kommende lejer.
Projektet med navnet Bryggen er tegnet af Arkitema, og plangrundlaget er aktuelt undervejs.
Lokalplanen for det kommende nybyggeri blev på byrådsmødet den 31. marts 2025 sendt i høring med stemmerne 23 for, 3 imod og 5 undlod at stemme.
For at sende planen i stemte samlet 23 medlemmer fra henholdsvis Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Liberal Alliance samt løsgængerne Daniel Madie og Bo Vestergaard. Imod stemte de i alt. tre medlemmer fra Velfærdslisten og Beboerlisten, imens de fem medlemmer fra Østbroen undlod at stemme.

Flodbyen Randers. Illustration: Flodbyen Randers.
– Fra Østbroens side synes vi, at det er voldsomt, det man vil her med at bygge i 37 meter, sagde medlem af Erhvervs- og planudvalget, Peter Møller Kjeldsen fra Østbroen.
– Men det, som det drejer sig om, det er jo, at vi skal have gang i en høringsproces. Og den vil vi ikke blokere for, så vi stemmer gult på denne sag.
– Men vi kan allerede nu sige meget tydeligt og klart, at når vi kommer til den endelige afstemning, så kommer vi til at stemme nej, hvis det indbefatter, at der skal bygges i 37 meter, sagde Peter Møller Kjeldsen.
Ifølge Randers Kommune er tanken med projektet, at den planlagte bygning skal “fremstå som en markant overgang mellem Randers Midtby og Flodbyen samtidig med, at det arkitektonisk tilpasses de eksisterende omgivelser”.
– Om den bliver 37 meter høj, eller hvad den gør, det må vi jo se, når vi når dertil, sagde 1. viceborgmester og formand for Erhvervs- og planudvalget, Claus Berggren, som ikke lagde skjul på sin begejstring for projektet.

Ifølge Kommunen vil der blive lagt vægt på åbne og inviterende facader i stueetagen, hvor caféer og butikker kan bidrage til et levende bymiljø omkring den 1.550 kvadratmeter store grund mellem Havnegade og Østergrave.
Lokalplanen er en del af det første skridt mod en realisering Flodbyen Randers, og bebyggelsen skal sammen med to naboprojekter udgøre et vartegn for den nye bydel.
Udviklingsplanen for Flodbyen Randers er udviklet af Randers Kommune i samarbejde med Realdania, C.F. Møller Architects, Cushman & Wakefield RED, Colliers og A1 Consult.
Udviklingen er opdelt i fire etaper, hvor selskabet Flodbyen Randers P/S udvikler de første to etaper. Flodbyen Randers P/S ejes af Randers Kommune og AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme.