Kristine Jensens Tegnestue begæret konkurs

Kristine Jensens Tegnestue er begæret konkurs. Der bliver fortsat arbejdet på at redde arkitektvirksomheden, der står bag en række profilerede projekter.

Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue er blevet taget under konkursbehandling ved Retten i Aarhus. Det skriver Jyllands-Posten.

Over for avisen kan arkitekt Kristine Jensen ikke komme med et bud på årsagen til situationen, men hun slår fast, at hun ikke har givet op. Der arbejdes fortsat på at redde virksomheden.

– Der er en hel masse mennesker, man skal tale med. Jeg vil ikke konkretisere det. Det er en lang, lang proces, der er på vej nu, siger Kristine Jensen til Jyllands-Posten.

I 2020/21 havde Kristine Jensens Tegnestue et underskud efter skat på godt 900.000 kroner, hvor virksomheden året før fik et overskud på 188.000 kroner. Bruttofortjenesten faldt i 202/21 til 7,9 millioner kroner mod knap 9,2 millioner kroner året før.

Egenkapitalen faldt fra knap 1,9 millioner kroner i 2020 til 955.000 kroner i 2021.

Kristine Jensens Tegnestue har blandt andet stået bag landskabsarkitekturen omkring Moesgaard Museum og Maltfabrikken i Ebeltoft, ligesom tegnestuen står bag helhedsplanen for omdannelsen af Svendborg Bymidte.

Advokat Søren Christensen Volde fra Bech-Bruun er udpeget som kurator.