AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Efter flere års forberedelser kan byggeriet af Klyngehuset Kronjylland nu gå i gang. Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

– De 13 landsbyer i Landsbyklyngen Kronjylland har i flere år arbejdet tæt sammen med Randers Kommune for at få et fælles mødested, og jeg er utrolig glad for, at vi nu er nået dertil, hvor byggeriet kan gå i gang. Det bliver et fantastisk sted og et centrum for områdets aktiviteter, fællesskaber og muligheder, udtaler kommunens borgmester Torben Hansen (S).

Han tager den 31. januar 2024 første spadestik til huset, der bygges efter den frivillige bæredygtighedsklasse i træ med et grønt sedum tag.

Den 650 kvadratmeter store bygning er tegnet af C.F. Møller Architects. Huset kommer til at hedde Klyngehuset Kronjylland, og det skal bygges i hovedentreprise af det lokale Randers-firma PN Tømrer og Byggefirma.

Klyngehuset Kronjylland kommer til at erstatte det tidligere klubhus ved boldbanerne i Albæk og bliver etableret som en del af den igangværende områdefornyelse i byen.

Foruden støtte fra Randers Kommune har Realdania og Lokale og Anlægsfonden tidligere meddelt, at de vil støtte Klyngehuset Kronjylland med 4,5 millioner kroner.

LAG Randers/Favrskov støtter projektet med 700.000 kroner, og senest har Nordea Fonden meddelt, at de også ønsker at støtte projektet med 700.000 kroner fra deres “Her gror vi”-pulje.

Det samlede anlægsbudget for Klyngehuset Kronjylland ligger på 12,8 millioner kroner, og efter planen står byggeriet færdigt inden udgangen af 2024.

Om Landsbyklyngen Kronjylland

Landsbyklyngen Kronjylland  har et samlet indbyggertal på godt 5.000 og består af byerne Harridslev, Mellerup, Støvring, Albæk, Østrup, Vestrup, Tjærby, Tvede, Lem, Linde, Lindbjerg, Mejlby og Gimming.

Kilde: Randers Kommune.