Lokale erhvervsfolk køber stor industriejendom i Esbjerg

Seks lokale erhvervsfolk overtager stor produktionsejendom i Kjersing fra den amerikanske industrikoncern Babcock & Wilcox.

En markant produktionsejendom i Esbjerg har netop skiftet hænder. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Nordicals Esbjerg, der har formidlet salget.

Det er partner og erhvervsmægler Martin Lind Bachmann fra Nordicals Esbjerg, der har stået for salget.

Den nye ejer er et selskab stiftet af seks lokale erhvervsfolk, som den 15. juli overtager den godt 16.200 kvadratmeter store industriejendom på Falkevej 2 og 8 i Kjersing.

Bag salget står den amerikanske industrikoncern Babcock & Wilcox, der forbliver som lejer i en mindre del af fabrikskomplekset, som i mange år har været en hjørnesten i Esbjergs industrihistorie.

– Historien, den store bygningsvolumen på godt 16.000 kvadratmeter kombineret med en international handel mellem en amerikansk sælger og et dansk selskab med lokale erhvervsfolk gør, at det på alle måder har været en interessant opgave at løse, udtaler Martin Lind Bachmann fra Nordicals Esbjerg.

Avantea bliver ankerlejer i industriejendommen, hvor der er mulighed for at leje kontorareal.

Falkevej 2 og 8 har et grundareal på godt 72.450 kvadratmeter og ligger i Kjersing Syd.

Ifølge Nordicals Esbjerg er der tale om et attraktivt industri- og erhvervsområde med gode adgangsforhold for tung trafik.

Der meldes ikke noget om prisen på handlen, som ikke er tinglyst. Ejendommen er offentligt vurderet til en værdi af godt 83 millioner kroner.