Plan for udvidelse af Mærsks hovedkontor i høring

Lokalplan for udvidelsen af Mærsks hovedkontor på Amaliegade og Esplanaden er sendt i høring. Bygningen får et "underligt glastag", lyder det fra politiker.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Borgerrepræsentationen skulle den 4. maj tage stilling til det lokalplanforslag, der skal bane vejen for en planlagt udvidelse af Mærsk domicil på Amaliegade og Esplanaden i København.

SF fremsatte på mødet i borgerrepræsentationen et ændringsforslag om, at lokalplanforslaget skulle sendes tilbage til Teknik- og Miljøforvaltningen “med henblik på, at den stejle tagflade kommer til at fremstå som massivt tag med vinduer frem for vinduesvæg”.

– Der er en hel del ting, der er lykkes med bygningen her, men vi synes simpelthen ikke, at bygherre lykkes med at lande i forhold til at lave et tag, der rent faktisk på nogen som helst måde refererer til de eksistererende bygninger i området. Det er sådan et underligt glastag på toppen af bygningen, sagde medlem af teknik- og miljøudvalget, Astrid Aller (SF), på mødet.

Ændringsforslaget fik dog kun opbakning fra Alternativet og blev derfor forkastet af et flertal 30 stemmer mod otte, mens de 15 medlemmer fra Enhedslisten undlod at stemme.

LÆS OGSÅ: MÆRSK VIL UDVIDE HOVEDSÆDET PÅ ESPLANADEN

Uden afstemning blev lokalplanforslaget derefter sendt i otte ugers offentlig høring.

Planen skal bane vejen Mærsk kan udvide domicilet på Amaliegade 44 og Esplanaden 50 med cirka 26.000 kvadratmeter for at gøre plads til yderligere til yderligere 800 medarbejdere.

Det er primært bygningen på Amaliegade, der efter planen skal udvides. Her skal der tilføjes cirka 21.500 kvadratmeter byggeri.

Desuden skal der udvides med 5.000 kvadratmeter i form af to gangbroer mellem det nye byggeri og eksisterende byggeri på Esplanaden 50, en forbindelsesbygning, tre mødepavilloner i et internt, privat gårdrum på Esplanaden 50 samt en pavillon til repræsentative forhold i to etager ved Esplanaden 50 ud mod havnen ved Søndre Arkadebygning. Denne pavillon placeres på en hævet plint, fremgår det af referatet fra mødet i borgerrepræsentationen.

LÆS OGSÅ: STORE VINDUESPARTIER UNDERSTØTTER INDUSTRIELT UDTRYK PÅ DOMICILBYGGERI

Mod Inderhavnen skal der etableres en ny plads, hvor der placeres vandkunst ud for den nye bygning på Amaliegade 44 og Vestindisk Pakhus i Toldbodgade 40. Her etableres desuden en pavillon med café eller restaurant. Der er i lokalplanforslaget også fastlagt et areal til af en havnetrappe, der skal sikre adgang til vandet.

Der er 34 træer i området, der lever op til kriterierne for at kunne blive udpeget som bevaringsværdige. Af disse udpeges 32 træer som bevaringsværdige og to træer, der er placeret i det indre gårdrum, kan fældes. Der plantes mindst 25 nye træer på den nye plads. På forarealet ud for Esplanaden og i det indre gårdrum plantes mindst 20 træer. Derudover skal det nye byggeri efter planen certificeres til DGNB Guld.

Hvis den politiske proces glider efter planen, vil lokalplanen for det store projekt blive vedtaget i slutningen af efteråret 2023.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling