Malerkæde hjælper bygherrer med stigende dokumentationskrav

Flüggers produktdata bliver frit tilgængeligt for erhvervskunder for at gøre det lettere at leve op til dokumentationskravene i bygningsreglementet.

I Flügger oplevede man i 2023 i højere grad end nogensinde, at professionelle erhvervskunder efterspørger detaljeret produktdokumentation på grund af skærpede miljø- og dokumentationskrav i bygningsreglementet.

Derfor åbner Flügger nu op, så alle får fuld adgang til opdateret produktdokumentation. På den måde kan man nemt skabe sig et overblik, inden byggeriet påbegyndes. Flügger kalder konceptet Pixi.

Det skriver malerkæden i en pressemeddelelse.

– Malerarbejde på især nye private og offentlige bygninger kræver meget obligatorisk data og dokumentation. Med Pixi gør vi det nemmere for den enkelte at sikre sig, der leves op til kravene i udbuddene. Vores produktdata bliver frit tilgængeligt til erhvervskunder, hvilket gør det nemmere for den enkelte at sikre sig, der leves op til kravene i udbuddene, siger Mikkel Boelskifte, der er landechef i Flügger Danmark.

I starten af 2023 indførte Folketinget en række skærpede klimakrav i bygningsreglementet 2018 (BR18), og det udgør en stor del af baggrunden for Flügger-kundernes stigende jagt på mere information.

Læs også: Kraftig stigning i brugen af digitale værktøjer i byggebranchen

De nye regler betyder eksempelvis, at bygherrerne i langt højere grad sikre tilstrækkelig dokumentation. Via en såkaldt livscyklusvurdering (LCA-beregning) skal det dokumenteres, hvilken klimapåvirkning et pågældende byggeri har i 50 år efter opførelsen.

I forhold til maling af nybyggerier skal der i selve byggeprocessen med de nye regler redegøres for CO2-aftryk, som skal anvendes til beregning af byggeriets samlede klimapåvirkning. Det gælder især i forhold til bæredygtighedscertificeringer af byggeri –som DGNB, Svanemærket byggeri og BREEAM NOR.

Dokumentationskravene mærkes helt ud i butikkerne

Flügger er med i malerprocessen fra malingen udvikles i Rødovre, produceres i Kolding og sælges i Flüggers mange butikker i hele landet.

Derfor mærkes interessen helt ud i Flüggers egne butikker. En af de butikker, som mærker de professionelle kunders øgede interesse for detaljeret produktinformation, er Flügger i Køge:

– I 2023 brugte jeg og mit personale markant mere tid på at tale med erhvervskunderne om produkternes tekniske data. Vi kan tydelig mærke, at de nu har nogle dokumentationskrav, som fylder meget i deres planlægning. Med vores nye service gør vi det både nemt og overskueligt at skabe sig et komplet overblik over, hvad en maling som eksempelvis Dekso AÏR består af. Det kan de direkte bruge i deres dialog med bygherrer og andre, siger Lene Fischer, der er butikschef hos Flügger i Køge.