MT Højgaard skal bygge plejecenter i Tune

Det er Boligselskabet Sjælland, der står bag det kommende plejecenter i Tune. Det et tegnet af Vandkunsten og skal bygges af MT Højgaard i totalentreprise.

I slutningen af 2023 går MT Højgaard Danmark i jorden i Tune i Greve Kommune. Her skal entreprenøren bygge et nyt plejecenter for Boligselskabet Sjælland, oplyses det i en pressemeddelelse.

I licitationsprocessen har det ifølge MT Højgaard været vigtigt for boligselskabet, at den valgte entreprenør kunne indgå i et transparent samarbejde om at opføre plejecentret.

– Vi tror på en model, som er tillidsbaseret, og hvor vi i fællesskab finder de rigtige løsninger, så vi sammen kan skabe det bedst mulige projekt, inden for de rammer vi har. Det var MT Højgaard Danmark parat til, og det er vi rigtig glade for. Byggebranchen er som så mange andre presset på både pris og kvalitet. Vi kommer simpelthen ikke i mål med at bygge det bedste, vi kan, hvis ikke alle tager ansvar, udtaler Boligselskabet Sjællands byggechef, Per Bro, i meddelelsen.

Boligselskabet skal nu sammen med MT Højgaard Danmark granske projektmaterialet tæt for at finde mulige optimeringer, inden entreprenøren starter arbejderne på byggepladsen. Der er nemligt et ønske om, at projektet skal være så klimavenligt som muligt.

– Nu handler det om at give bygherren og beboerne mest plejecenter og lavest mulig CO2-udledning for pengene. Krydslamineret tømmer, eller CLT som det også kaldes, er et limtræsbaseret materiale, vi gerne vil forsøge at arbejde ind i projektet. Udover at give en rolig og smuk finish, så bidrager materialet også til at forbedre byggeriets CO2-regnskab, siger Michael Christiansen, der er sektionsdirektør i MT Højgaard Danmark, som har udarbejdet det vindende tilbud sammen med Norconsult.

Bygger et ottetal

Lange gange og stier der ender blindt, gør mange demente forvirrede og utrygge. Derfor har Vandkunstens arkitekter tegnet det 7.500 kvadratmeter store plejecenter som et ottetal. For Boligselskabet Sjælland har det også været vigtigt, at naturen integreres bedst muligt i plejecentret, der dog samtidig skal have et højt niveau af tryghed og sikkerhed for beboerne.

For at lykkes med begge dele kommer plejecentret til at indeholde såkaldte uendelighedsstier og brede, men lave hække. Dertil kommer gårdhaver og lyse rum med mange planter og store vinduespartier.

MT Højgaard Danmark og Boligselskabet har netop skrevet under på den betingede totalentreprisekontrakt til omkring 150 millioner kroner. Parterne forventer at underskrive en ubetinget kontrakt på det færdige projekt i slutningen af året.