NCC afleverer nyt hovedsæde i Odense til amerikanske robotvirksomheder

NCC afleverer hovedsæde til robotvirksomhederne Universal Robots og Mobile Industrial Robots, der begge er ejet af amerikanske Teradyne.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Universal Robots og Mobile Industrial Robots har nu fået overleveret deres nye, fælles hovedkontor på Energivej i Odense. Robotvirksomhederne flytter ind sidst på foråret.

Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

Det cirka 20.000 kvadratmeter store fælles hovedsæde er opført for at give plads til et hastigt stigende antal medarbejdere i de to virksomheder, der begge er ejet af amerikanske Teradyne.

Bygningen er tegnet af 3XN/GXN og Artelia, mens Henrik Jørgensen Landskab har designet udearealerne.

Ifølge NCC er bygningen er “tegnet med særligt fokus på at skabe fysiske rum, der understøtter samarbejde på tværs og bidrager til at skabe synergieffekter i hverdagen. Med udgangspunkt i trækonstruktionen er der fokus på, at bygningen bliver et springbræt for kreative løsninger”.

Læs også: Vinder af arkitektkonkurrence om nyt robotcenter på Lindø er fundet

– Vores nye, fælles hovedsæde samler branchens klogeste hoveder og de førende robotteknologier fra Universal Robots, MiR og vores mange partnere under ét tag. Vi glæder os til nu at indrette denne imponerende bygning og gøre klar til indflytning senere på foråret, udtaler Christian Richardt Madsen, Facility Manager i Universal Robots.

Man bliver glad af at være omgivet af træ

Hovedsædet er designet som åbne miljøer med synligt træværk både i de bærende konstruktioner og på væggene. Desuden er den indrettet med mange glasvægge og store panoramavinduer.

– Det har været et spændende projekt at opføre, siger Claus Heinze, senior projektchef i NCC’s byggeenhed i Vest.

– Rådgiverne fortjener ros for et rigtigt fint projekt, og vi har også haft et samarbejde i fin balance med vores bygherre. Vi er også meget stolte af resultatet; det bliver et dejligt sted at gå på arbejde.

Det nye kontorhus er opført i tre forskudte etager. Designet skal forbedre samarbejdet og medarbejdernes trivsel og samtidig tilbyde højt specialiserede miljøer til robotforskning og -udvikling.

Læs også: Fynsk ejendomsudvikler har flere erhvervsprojekter i støbeskeen

Fællesarealer og atrier skal bidrage til at åbne bygningen op og skabe gennemsigtighed. Arealerne skal give medarbejderne mulighed for at mødes uformelt på tværs af organisationer, mens de to virksomheder opretholder deres egne områder inde i bygningen. En fælles gårdhave udgør hjertet af bygningen.

– Det særlige er naturligvis de bærende konstruktioner i træ, men jeg vil også fremhæve den varme, man møder, når man kommer ind i bygningen, siger Claus Heinze.

– Man bliver så glad af at være omgivet af træ. Det er den første bygning, vi afleverer med så meget træ, men jeg er sikker på, at der kommer mange flere projekter som dette fremover.

Montagen af de bærende trækonstruktioner er da også udført af medarbejdere i NCC’s egenproduktion.

NCC har opført domicilet i totalentreprise for 324 millioner kroner.