Administrerende direktør i BoligGruppen, Jacob Petz (til venstre) og ejer Carsten Skov. Foto: PR.
Administrerende direktør i BoligGruppen, Jacob Petz (til venstre) og ejer Carsten Skov. Foto: PR.

BoligGruppen havde i 2023 en bruttofortjeneste på 23 millioner kroner mod godt 21 millioner kroner året før.

På bundlinjen var der til gengæld ikke fremgang. Resultatet før skat landede i 2023 på 14,6 millioner kroner mod rekordhøje 25,5 millioner kroner i 2022, og resultatet efter skat lød på 11,4 millioner kroner i 2023 mod 19,9 millioner kroner året før.

Ifølge ledelsesberetningen skyldes nedgangen i resultatet “et højere renteniveau og tomgang ved ombygning samt manglende lejeindtægt ved frasalg af en ikke strategisk logistikejendom”.

Men ifølge en pressemeddelelse fra den fynske ejendomsudvikler sker der noget på både byggepladserne og investeringssiden.

I slutningen af 2023 begyndte virksomheden på det tredje nybyggeri med kontorfaciliteter i Odense. Herudover er to andre erhvervsejendomme på vej ind, så samlet arbejder koncernen lige nu på at udvikle omkring 18.000 kvadratmeter til erhvervsudlejning, som bliver færdige i løbet af 2024.

Læs også: Projekt med over 90 nye boliger ved Odense er godkendt

– Vi er utrolig tilfredse med de projekter, vi har i fuld gang flere steder i Odense. Og vi ser fortsat et stort potentiale i centralt beliggende erhvervsejendomme. Derfor har vi også lagt en strategi med flere erhvervsprojekter i fremtiden, siger Carsten Skov, ejer og bestyrelsesformand i BoligGruppen.

Vækst og udvikling i Tech Town Odense

En stor del af udviklingen foregår i Tech Town Odense, der er et erhvervsområde for virksomheder inden for tech-branchen. Her opføres en helt ny bygning på 4.500 kvadratmeter, “Supernova”, målrettet til “scale-up” tech-virksomheder. Og inden vi når sommerferien, vil blandt andre Sectra og Air Support rykke ind i bygningen.

I samme område ligger det tidligere store og velkendte corona-testcenter, som indenfor kort tid står færdigt med 3.700 kvadratmeter kontor- og laboratorie-faciliteter til biotek- og life science-virksomheden Evosep Biosystems.

– Vi arbejder benhårdt på at skabe Danmarks mest ambitiøse tech-miljø til scale-up virksomheder. Vores servicekoncept er skræddersyet til virksomheder i vækst, og vi har stort fokus på vidensdeling og kompetenceudvikling i det her tech-fællesskab, fortæller Jacob Petz, administrerende direktør i BoligGruppen.

Det tredje nybyggeri, som blev skudt i gang i slutningen af 2023, er på små 2.000 kvadratmeter til den lokale og hurtigt voksende handelsvirksomhed, Designlink.

Ny medejer tilfreds trods svære betingelser i 2023

I efteråret 2023 kom en ny medejer ind i det fynske ejendomsselskab. Thomas Wilkens Andersen og hans tre børn, Kristian, Nina og Josefine Eidnes Andersen, købte sig ind i BoligGruppen gennem selskabet Fayard Holding.

– Vi er utroligt tilfredse med at være en del af BoligGruppen. Både når vi ser tilbage på 2023, og når vi med store forventninger ser frem mod et år med mange spændende projekter. Vi er sikre på, at det bliver et godt år for virksomheden med de investeringer, der er foretaget, udtaler Kristian Eidnes Andersen, administrerende direktør, Fayard Holding.

Læs også: Boliger erstatter lukket kro i Odense efter “uskønt forløb”

BoligGruppen hæfter sig ved, at der er fremgang i selskabets driftsresultat og “en god tilvækst i virksomhedens balance”. Samtidig har 2023 også været et år, hvor markedet har forandret sig. Foruden et stigende renteniveau har også højere afkastkrav kostet på bundlinjen.

– Vi er tilfredse med resultatet for 2023, men det er klart, at vi ser frem til, at renterne forventeligt falder igen hen mod slutningen af året. Og med de nye erhvervsprojekter i fuld gang forventer vi et bedre resultat i 2024, fastslår direktør Jacob Petz.

BoligGruppen har ved udgangen af 2023 en egenkapital på 143 millioner kroner Virksomheden beskæftiger ni medarbejdere og ligger på Stærmosegårdsvej i Odense. Selskabet fastholder en strategi om at investere i ejendomme på Fyn.