AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Når stat, regioner og kommuner skal have udført lovpligtige eftersyn og vedligehold på deres elevatorer og lifte, vil det fra foråret 2024 være Nordelektro, TKE og SJEC Danmark, der udfører arbejdet.

De tre virksomheder er netop kåret som vindere af et stort udbud om at levere elevatorservice gennem Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI). Aftalerne er to-årige og med option på yderligere to år.

Det skriver Nordelektro i en pressemeddelelse.

Virksomheden med afdelinger i Aalborg og Frederikshavn har vundet delaftale 1, som omfatter 15 kommuner i Jylland og på Fyn samt Region Nordjylland.

For Nordelektro har SKI-aftalen en værdi af et større tocifret millionbeløb og vil, når den er fuldt implementeret, medføre en omsætningsvækst på op mod 50 procent.

Det får ledelsen til at opjustere sin i forvejen ambitiøse vækstplan. Indtil nu har intentionen været at ansætte ti nye medarbejdere i 2024, men det antal får man nu alene brug for i elevatorafdelingen.

Læs også: Nordelektro vender minus til plus

Herudover skal der fortsat findes flere industrielektrikere og maskinteknikere til nogle af Nordelektros øvrige specialer for at understøtte en fortsat stigende efterspørgsel på teknisk facility management.

– SKI-aftalen er vores største serviceaftale nogensinde og et stort skridt på vejen mod at gøre Nordelektro til en landsdækkende udbyder af teknisk service. Vi er allerede kommet godt i gang med elevatorservice i Aarhus Kommune, som vi indgik kontrakt med i 2023. Med SKI- aftalen vokser vores portefølje yderligere, og vi skal dække et større geografisk område. Derfor skal vi også i gang med at se på mulighederne for at etablere kontor i Østjylland eller Trekantområdet, udtaler administrerende direktør Jesper Christiansen.

Det er en kendt udfordring, at specialiserede teknikere er en mangelvare over hele landet.

For nylig fremhævede brancheorganisationen Tekniq netop manglen på kvalificeret arbejdskraft som en af de tekniske virksomheders største udfordringer i 2024.

Ikke mindst derfor er Nordelektro indstillet på at rekruttere bredt, og ansøgere skal ikke nødvendigvis have specialistkompetencer for at komme i betragtning til et job som elevatortekniker.

Skulle nogle af de kommende medarbejdere have brug for et kompetenceløft, står virksomheden derfor også klar med både efteruddannelse og grundig sidemandsoplæring, oplyses det.